Franooooo 09.03.2022 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Witam serdecznie , na samym wstępie chciałbym powiedzieć że nie jestem żadnym fachowcem. Znajoma poprosiła mnie o wykonanie prostej ścianki z płyt karton gips . Ścianka ma mieć około 2.5 m ,i maja na niej znaleść się tylko drzwi 80 cm . Ścianka ma być na równo ze scianą tynkowana . (scianka z g/k ma byc kontynuacja scianki tynkowanej) I teraz moje pytania : 1. Jak wykonać połączenie ścian tynkowanej z g/k (myslalem nad tasma amerykanska lub akrylem) 2. Czy ścianka 5cm i jedna płyta utrzyma drzwi i nie wypadną razem ze scianą ? (zamierzam wzmocnić sciane profilami ua lub ua +drewniane kantowki ) 3. Na podłodze są płytki i ogrzewanie podłogowe. Jak przywiercić profil na ziemi nie martwiąc się o zniszczenie układu? ( myślałem przykleić pianoklejem) Dzięki wszystkim za pomoc na forum jestem nowy . Przepraszam jeśli coś nie było zrozumiałe ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 18.05.2022 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 1. za pomoca profili przyściennych. 2.utrzyma, tylko solidnie zamocuj profile i przykręć je do sufitu i podłogi. 3. Tutaj przy montażu drzwi to najlepiej byłoby przykołkować ścianę do podłogi, jednak jeśli są tam kafle i podłogówka, to chyba innego wyjścia niż przeklejenie nie ma, aby mieć pewnośc, że nic się nie uszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts