piotrp90 10.03.2022 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 (edytowane) Witam,proszę o pomoc, w poniżej dodałem zdjęcie jak ułożyli u mnie dachówkę (od rynny w górę jest coraz większa szpara), z racji deweloperki każda rozmowa wywołuje dramaty.Proszę powiedzieć - na pewno nie jest ok bo powinna być "styczna" ze ścianą szczytową ale czy takie ułożenie może powodować jakieś problemy. Woda nie leje mi się po suficie. Pytanie czy może to być pustką termiczną, etc. https://iv.pl/image/image00000441.GI2rPUm Edytowane 10 Marca 2022 przez piotrp90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 13.03.2022 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Nie wiem co to jest pustka termiczna ? bo to co widać to szpara ale zapewne nie od złego ułożenia dachówki ale od krzywo wymurowanej ściany.Obróbka blacharska nie pozwala na przeciekanie tego miejsca, stąd brak problemów, przy dachach kopertowych w koszach są jeszcze większe szpary:D i przy prawidłowo wykonanej obróbce blacharskiej też nie przecieka - u Ciebie to kwestia raczej estetyki.Problem może (nie musi) pojawić się przy szczególnym typie opadów atmosferycznych czy zaleganiem w tym miejscu śniegu , ale to zależy od szerokości pasa blachy pod dachówką i wstępnego krycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts