Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa WIOSNA 2005

A-g-n-e-s

Recommended Posts

Niestety monolit :-? Wlasnie panowie szaluja i skrecaja zbrojenia......... a troche tego bedzie :-?

a czemu tak?

on jest lepszy? tanszy?czy co?

Kasztanko monoilityczny strop bedziemy mieli, poniewaz mamy duze rozpietosci i belki terivy bylyby za krotkie......a czy jest lepszy???? Nie wiem. Na pewno bardziej pracochlonny.........

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasztanka, pokazałabym, ale nie umiem.... :oops: czytałam te wszystkie opisy jak to zrobić, ale niestety to nie dla mnie... :oops: :cry:

Moniś, wibrator jest bezwzględnie potrzebny! Pewnie Wam wciskają że beton z pompy jest leko podkręcony i nie trzeba wibrować... Tak mnie zastanowił postęp Waszych prac, budujecie tak szybko, że chyba wykonawcy nie wykonują wszystkiego "jak ustawa przewiduje".. A kierownik budowy zewnętrzny, czy powiązany z ekipą? jeśli to drugie, to powinniście zatrudnić inspektora nadzoru. Macie duży dom w planach, inwestycja ogromna, żeby się potem nie pojawiły problemy...

Zwibrować trzeba każde nadproże, bezwzględnie słupy, strop... można darować sobie jedynie płytę na gruncie, ale mój kierownik i to kazał wibrować. Koszt w zasadzie pomijalny - wypożyczenie wibratora na dobę jakieś 70 zł.

Ankalenko kierownik jest z zewnatrz, stad wierzymy w jego "bezstronnosc", poza tym to nasz sasiad.........

Na razie jeszcze nie zalewalismy nadprozy, natomiast teraz nie omieszkam sie o to zapytac..........ale bardzo dziekuje za te informacje, wolelibysmy uniknac takich glupich bledow.

Witam wszystkich

dawno sie nie odzywałam , ale teraz musze , bo cos sie zaczeło u mnie dziac- tzn sciągneli humus i wczoraj geodeta wytyczył domek , a dzis maja zaczac kopac fundamenty.

Bardzo sie ciesze to najgorsze to czekanie. Moj kierownik budowy bardzo sie dziwi , ze kogos moze cieszyc np. zdjecie humusu.Jak beda mury sie pieły do góry to co innego a teraz to zupełnie nie ma czego ogladac- dziury w ziemi

Mi sie te dziury podobaja , chodze dookoła i fotografuje ( pozniej wrzuce zdjecia)