Gość 31.01.2005 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My tez chcielismy zaczac wczesniej, ale w starostwie trafila nam sie pani "pradzwiwy urzednik" tzn nie udziela informacji, jej cennego czasu nie powinno sie w ogole zajmowac, a poza tym lezakowanie dokumentow ma trwac 65 dni i KONIEC Ech......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.01.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nasz projekcik wprawdzie czekal tylko 2 tyg na zatwierdzenia,ale za to pol roku trwalo jego wykonanie (projekt indywidualny). Cigle marudzilismy i caly czas trzeba bylo cos przerabiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.01.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My tez chcielismy zaczac wczesniej, ale w starostwie trafila nam sie pani "pradzwiwy urzednik" tzn nie udziela informacji, jej cennego czasu nie powinno sie w ogole zajmowac, a poza tym lezakowanie dokumentow ma trwac 65 dni i KONIEC Ech......... co za glupia m@lpa !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 31.01.2005 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nasz projekcik wprawdzie czekal tylko 2 tyg na zatwierdzenia,ale za to pol roku trwalo jego wykonanie (projekt indywidualny). Cigle marudzilismy i caly czas trzeba bylo cos przerabiac hehe nasz tez z pol roku sie tworzyl ale rownoczesnie czekalismy na WZ ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.01.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My na szczescie WZ mielismy od poczatku a nawet jeszcze przed kupnem dzialki - przegladalamm je mocno przez kupnem, bo od poczatku wiedzialam jak ma wygladac nasz domek i nie chcialalm miec pozniej problemow. Ale podobo nasze warunki sa dosc oglne i raczej wszysko mozna zbudowac, moze tylko poza dachem - trudno by bylo zbudowac taki domek jak zary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2005 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nasz projekcik wprawdzie czekal tylko 2 tyg na zatwierdzenia,ale za to pol roku trwalo jego wykonanie (projekt indywidualny). Cigle marudzilismy i caly czas trzeba bylo cos przerabiac Nasz sie tworzyl od wzesnia 2004. Teraz jeszcze pozostaja nam wnetrza.........oj bedzie sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 My tez chcielismy zaczac wczesniej, ale w starostwie trafila nam sie pani "pradzwiwy urzednik" tzn nie udziela informacji, jej cennego czasu nie powinno sie w ogole zajmowac, a poza tym lezakowanie dokumentow ma trwac 65 dni i KONIEC Ech......... co za glupia m@lpa !!!!!!!!! Malpa to malo powiedziane wyjatkowy egzemplarz!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.01.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nasz projekcik wprawdzie czekal tylko 2 tyg na zatwierdzenia,ale za to pol roku trwalo jego wykonanie (projekt indywidualny). Cigle marudzilismy i caly czas trzeba bylo cos przerabiac Nasz sie tworzyl od wzesnia 2004. Teraz jeszcze pozostaja nam wnetrza.........oj bedzie sie dzialo Robicie tez projekt wnetrz/wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 31.01.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 A poza tym to sam się zastanawiam co dalej... Chyba będę jakieś wyceny materiałów musiał zrobić... Co do kosztorysu dla banku to pamiętam o Was, jak zacznę nad nim myśleć to się do Was odezwę - co parę głów to nie jedna! Przy okazji - jak wam wycenili Ytonga? wycene mam lekko nieswierzą - KRN dostarczony z projektem. Ściany parteru (po odliczeniu otworów) 230 m2 = 3900 robocizna; 26 035 materiał; sprzęt 250; inne pierdoły (nie wiem co znaczą) 4200 = RAZEM 35 000 (w zaokrągleniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.01.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Dobrze, że jest grupa wiosna bo wiosny coś nie widać Pozdrowienia dla wszystkich planujących na wiosnę zaczynać swoje budowy. Ja zaczynam wątpić czy to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 31.01.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Wszystko bedzie dobrze! Przeciez to anturalne ze w zimie pada snieg i jest troche mrozno. Ale juz w marcu bedzie o wiele cieplej i z pewnoscia wiekszosc z was ruszy z budowa (a niektorzy pewnei jeszcze wczesniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Nasz projekcik wprawdzie czekal tylko 2 tyg na zatwierdzenia,ale za to pol roku trwalo jego wykonanie (projekt indywidualny). Cigle marudzilismy i caly czas trzeba bylo cos przerabiac Nasz sie tworzyl od wzesnia 2004. Teraz jeszcze pozostaja nam wnetrza.........oj bedzie sie dzialo Robicie tez projekt wnetrz/wizualizacje? Tak, robimy projekt wnetrz calosci domu. Wlasnie szukam inspiracji i czekamy na pierwsze wizualizacje. A Wy tez robicie projekt wnetrz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 01.02.2005 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Wreszcie wykopałam się z zasp i jestem. trochę się działo : a to TP ruszyła ze zwijaniem kabla z moich włości, a to fachowcy przerzucaja się ofertami... Prawdę powiedziawszy to cały czas myślimy o jednym : starczy czy nie starczy (kasy niestety ). Z jednej strony nie spieszy się nam :wcześniej niż 2008 nie sprzedamy mieszkania a to będzie kasa na wykończenie . Z drugiej strony: wszystko drożeje to może lepiej zaczynać już,niż trzymać pieniadze na koncie ? Poza tym po robotach ziemnych moglibysmy coś działać z zagospodarowaniem terenu (kupa skarp przed nami ). Łoj myślenice ,myślenice... A śnieg pada i pada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Tak, robimy projekt wnetrz calosci domu. Wlasnie szukam inspiracji i czekamy na pierwsze wizualizacje. A Wy tez robicie projekt wnetrz??? Zastanawiamy się (przynajmniej nad zrobieniem spójnej koncepcji dołu). Jakie są (w przybliżeniu ceny)? BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 01.02.2005 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 A propo's wizualizacji wnętrz. Nie mam "otwartych" przestrzeni typu kuchnia-jadalnia-pokój dzienny, więc skupiam się na "wystroju" pojedyńczych pomieszczeń. Trochę otwartości będzie salon - hol - schody ale nie myślałam o gotowym projekcie. Dla mnie ta część budowy domu jest najprzyjemniejsza.Gotowa aranżacja odebrała by mi radość "tworzenia". No wiem,że to głupie ale to tak , jakby facet dyrygował zawartością damskiej torebki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Tak, robimy projekt wnetrz calosci domu. Wlasnie szukam inspiracji i czekamy na pierwsze wizualizacje. A Wy tez robicie projekt wnetrz??? Zastanawiamy się (przynajmniej nad zrobieniem spójnej koncepcji dołu). Jakie są (w przybliżeniu ceny)? BabaB Wiesz co dokladnie Ci nie odpowiem, poniewaz placimy za caly projekt, ale z tego co pamietam to bylo ok. 80 - 90 PLN/m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 01.02.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Witam! Co do projektu wnetrz to tylko w fazie koncepcji nasza architekt zrobila nam projekt-bardzo ogolny-w ArchiCADzie. Dlatego jak narazie nie mamy projktu wnetrz. Poza tym dopiero jak wybuduje stan surowy to tak naprawde bede wiedziala ajk ten domek wyglada A poza tym sama rysuje na kompie, wiec pewnie zrobie i dla siebie jakas wizualizacje 3D . Zastanawiam sie tylko czy nie skonsultowac sie z jakims profesjonalnym projektantem wnetrz-moze zasugerowalby mi jakies ciekawe rozwiazanie... Tyle ze o takich naprawde trudno - wiekszosc to tylko zwykli architekci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Koncepcję wyposażenia wnętrz, stylu, a nawet części materiałów już mam. Od architekta oczekiwałabym podpowiedzi co do materiałów, koncepcji oświetlenia, jakichś niebanalnych rozwiązań w oparciu o moją wizję. Chciałabym też uzyskać wrażenie spójnej, przemyślanej całości, a nie zlepku elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 01.02.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Czy ktoś z Was słyszał może, że w kwietniu ma być 25 stopni, w czerwcu upały, a w ogóle całe lato suche?! Chcę potwierdzić tę prognozę, z wiadomych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Molly 02.02.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Koncepcję wyposażenia wnętrz, stylu, a nawet części materiałów już mam. Od architekta oczekiwałabym podpowiedzi co do materiałów, koncepcji oświetlenia, jakichś niebanalnych rozwiązań w oparciu o moją wizję. Chciałabym też uzyskać wrażenie spójnej, przemyślanej całości, a nie zlepku elementów Zobacz dzisiaj o godz.20,30 na BBC PRIME zaczyna się serial dokumentalny , który ma naocznie przybliżyć sztuczki dekoratorskie w zastosowaniu. Może tam znajdzieś natchnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts