tomek_lodz 03.11.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 stander ładny domek gratulacje ale coś wyglada,że z grupy tylko my budujemy (może jeszcze tylko my bo inni już skończyli i na forum nie zaglądają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 04.11.2005 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 Inni (np. Ja) skończyli już ale tylko etap stanu surowego i na Forum zaglądają. Zawsze się coś ciekawego znajdzie. Zbieram np. materiały dotyczące kolejności wykonywanych prac w budynku. Trochę mnie ta sprawa nurtuje, bo tyle róznych działań naraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 04.11.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 No to kolej na moją inwentaryzację jesienno-zimową: Mam już stan surowy prawie zamknięty - okna wstawione przedwczoraj (a teraz mąż pilnuje w nocy ) - budynek ocieplony, dodatkowo siatka z klejem (jeszcze zostanie zagruntowana i tak zostanie na zimę, a wiosną tynk z kolorkiem) - instalacje elektryczne wykonane - instalacje wod-kan w trakcie robót - tynki wewnętrzne prawie skończone - dach prawie skończony (dekarz się chyba obraził, bo fuszerki takie porobił, że.... ) ale ma w przyszłym tygodniu kończyć - zobaczymy W tym roku jeszczerozprowadzenie podłogówki, wylewki, wstawienie bramy garażowej, no i elementy drewniane na zewnątrz (balkon) A na wiosnę znowu ruszamy ale z wykończeniem wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.11.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 04.11.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! dziekujemy! Piotrus tez caluje slodko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2005 My juz jestesmy na scislym finiszu, w grudniu przeprowadzka ale Ci zazdroszcze! przede wszystkim tego ze udalo Ci sie to co zaplanowalas! ja tez (pamietasz) mialam zamiar wpriwadzic sie w grudniu ...... ale wiem ze to niemozliwe niestety .... m.in przez 2miesieczne opoznienie z dachem ...... moze bylibysmy dalej ale coz mam nadzieje ze WIOSNA 2006 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasztanka bede trzymac za Wasza wiosne kciuki!!!!!!!! Buziaki dla Piotrusia!!!!! dziekujemy! Piotrus tez caluje slodko A dziekuje, dziekuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Brawo Moniś ja tez planuję grudzień ale przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.11.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 A u mnie od poniedziałku będą robili podbitkę, no i w końcu dom będzie od zewnątrz skończony. A w środku zostały gniazdka i włączniki, światełka, podłogi, armatury, kuchnia, i mnóstwo innych pierdół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 A u mnie od poniedziałku będą robili podbitkę, no i w końcu dom będzie od zewnątrz skończony. A w środku zostały gniazdka i włączniki, światełka, podłogi, armatury, kuchnia, i mnóstwo innych pierdół... Prezesie to juz sama koncoweczka..... i wyprzedzicie nas o dobry miesiac. Kiedy przeprowadzka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Brawo Moniś ja tez planuję grudzień ale przyszłego roku Dzieki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Moniś pochwal się jaka technologią budowałaś, jakie i dlaczego okna wybrałaś, i kiedy je wstawiałaś po tynkach czy przed (jesterm na tym etapie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Moniś pochwal się jaka technologią budowałaś, jakie i dlaczego okna wybrałaś, i kiedy je wstawiałaś po tynkach czy przed (jesterm na tym etapie) Tomek budowalismy z BK, strop jest monolityczny. Okna mamy drewniane i byly wstawiane po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 tomek_lodz napisał: Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow Ok to ja w tym roku nie dam rady jak się uda otynkuje jeszcze z zewnatrz a zima elektryka i ocieplenie dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 tomek_lodz napisał: Jak długo te tynki schły bo słyszałem że z drewnianymi lepiej poczekać Dlugo..... mimo tego, ze robilismy je latem. Okna zamontowalismy po prawie 2 miesiacach od tynkow Ok to ja w tym roku nie dam rady jak się uda otynkuje jeszcze z zewnatrz a zima elektryka i ocieplenie dachu Tynkowanie zewnetrzne bez okien chyba nie ma sensu, a co do elektryki - to nie boisz sie ze Ci ukradna kable??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_lodz 05.11.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Tfu tfu odpukać ale dzielnica spokojna a i sąsiadów mam takich,że z budowy nic nie zgineło kable w garażu wiszą już ze trzy tygodnie betoniarka na zewnątrz od pół roku (przez pierwszy tydzień codziennie murarze chowali do garażu, potem przestali obecnie nawet czajnika nie chowają) A co do tynków to same wnęki okienne wykończą póżniej po oknach a coś popchna do produ jeszcze w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2005 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2005 Tfu tfu odpukać ale dzielnica spokojna a i sąsiadów mam takich,że z budowy nic nie zgineło kable w garażu wiszą już ze trzy tygodnie betoniarka na zewnątrz od pół roku (przez pierwszy tydzień codziennie murarze chowali do garażu, potem przestali obecnie nawet czajnika nie chowają) A co do tynków to same wnęki okienne wykończą póżniej po oknach a coś popchna do produ jeszcze w tym roku Pamietaj, ze tynk zewnetrzny latwo uszkodzic, pobrudzic i nie nalezy sie z nim spieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts