Wojty 24.01.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 a 600 zl nie wystarczy na kredyt???? tak to byscie mogli po jakims czasie miec spalcony kredyt i mieszkanie!!!! ja bym tak zrobila ale niestety nie mam jeszcze wlasnego lokum moim pierwszym bedzie piekny i kochany domek I hope so! Nasze mieszkanie jest warte max 130 000. Jesli bym chciala wziac kredyt na 10 lat na 130 000 to placilabym rate 1 600zl, a na 20 lat 1 200zl, co oznacza ze poza pozostalym kredytem musialabym dodatkowo placic 1000 lub 600zl ( w zaleznosci na ile lat bym sie zdecydowala). poza tym w tym przypadku bralabym kredyt na wiecej niz 60% udzialu wlasnego, przez co mialabym wyzsze opocentowanie. Dlatego tez wole sprzedac mieszkanie, wziac mniejszy o 130 000 kredyt i szybko splacicac kredyt (chcialabym wziac kredyt na 10 lat). A jak mi cos odbije to jeszcze za pare lat kupie mieszkanie tylko "pod wynajem" w nowym budownictwie , hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł i Magdalena 24.01.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Wiatamy wszystkich łodziaków .. zaczynamy budowe za Brzezinami w Rogowie .. Mamy: projekt, adaptacje, projekty przyłączy(woda, prąd, zbiornik gazu), działkę 30 x 60, wstepną wycenę na ytong.Nie mamy: kredytu, pojęcia jak zacząć, szukamy oszczędności, ogrodzenia, kierownika budowy, ekip budowlanych. POPROWADZCIE !!! Podpowiedzcie! Pomóżcie! Odpowiem na każde pytanie (mam dane techniczne i KRN ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 24.01.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Paweł i Magdalena - po pierwsze idźcie do banku. Ja tak zrobiłem wychodząc z założenia, że jak nie będzie kasy, to nie mam po co umawiać ekipy. Ale banki są dziwnie chętne do udzielania kredytu, co w sumie mnie cieszy Ja zaliczyłem już... hmmm... BPH, Multibank, PTF, i częściowo PKO BP. Częściowo, bo tylko telefonicznie, jutro idę i jadę rozmawiać z żywymi ludźmi. Kierownik budowy i ekipa budowlana zaczyna mi się wyłaniać powoli dzięki poleceniu forumowiczki z mojej grupy piaseczyńskiej (dzięki Martko), więc i wam polecam popytać się w grupie łódzkiej. A poza tym to sam się zastanawiam co dalej... Chyba będę jakieś wyceny materiałów musiał zrobić... Co do kosztorysu dla banku to pamiętam o Was, jak zacznę nad nim myśleć to się do Was odezwę - co parę głów to nie jedna! Przy okazji - jak wam wycenili Ytonga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.01.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Witam! Co tu taka cisza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 25.01.2005 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Zima przyszła i wszystkich zasypało, a pozostali budowlańcy którychnie zasypało piją ,jak to budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.01.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Ojoj Agnes, jaki ty duzy domek budujesz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 25.01.2005 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Orle Gniazdo !!! A co sobie będę żałować ! ( na działce o szer.12,5 m ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.01.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 No to akurat ci sie zmiesci.... my tez chcielismy male gniazko a wyszedl dworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 25.01.2005 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 No cóz zdałby się taki dwór. Na dzień dzisiejszy chciałabym duuuuużo pokoi. Jak się nabrudzi w jednym przechodzimy do następnego itd... A potem przyjdzie potop szwedzki,wszystko (juz brudne) zburzy, a ja sobie wybuduję drugi domek. PS. Wbrew pozorom jestem trzeźwa tylko mi się nuuudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 25.01.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 hi hi - nawet nie posejrzewalam cie o picie a z tym emigrowaniem do kolejnych pokoi to sie zgadzam - dobry pomysl - my tez bedziemy mieli pare pokoi zeby miec gdzie uciec A jaki domek budujesz? PS. mi sie wprawdzie teraz nie nudzi (mam teraz sesje) ale nei moge sei oprzec zeby sobie nie poklikac na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 26.01.2005 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 I po co ja ten emblemat Zgłosił się pierwszy "ekip".Koszt robocizny-stan surowy otwarty 43.000,- On chyba nie patrzył w projekt tylko na mój obrazek ! Dom podpiwniczony w 2/3 , z poddaszem użytkowym.Dach dwuspadowy(140 m2) - dachówka z jednym oknem dachowym ,bryła prosta na prostokącie(circa 6,40 X 15,40 ), jedna sciana całkowicie prosta bez otworów ... stodoła jak złoto albo ładniej zabudowa kontenerowa Projekt indywidualny (taka działka ). Acha,koparka "nasza". Może on doliczył do tego materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 I po co ja ten emblemat Zgłosił się pierwszy "ekip".Koszt robocizny-stan surowy otwarty 43.000,- On chyba nie patrzył w projekt tylko na mój obrazek ! Dom podpiwniczony w 2/3 , z poddaszem użytkowym.Dach dwuspadowy(140 m2) - dachówka z jednym oknem dachowym ,bryła prosta na prostokącie(circa 6,40 X 15,40 ), jedna sciana całkowicie prosta bez otworów ... stodoła jak złoto albo ładniej zabudowa kontenerowa Projekt indywidualny (taka działka ). Acha,koparka "nasza". Może on doliczył do tego materiały Wiesz, z piasku kiepsko się buduje... a jeszcze jakbyś chciała gwarnację... musi być drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Agnes- co tak drogo chce ta "twoja ekipa". Z mojego wywyadu takie domy (tylko bez piwnicy) kosztuja - 16000 - 25000... Whisper - czemu sadzisz ze z piasku slabo sie buduje - my budujemy z Silki wiec prawie jak z piasku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A-g-n-e-s 26.01.2005 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Z naszych wywiadów też wynika mniej. Najlepsze,że ten ekip tylko w osobie murarza-właściciela stawiał kawałek domu mojemu bratu.I wierz mi,brat na pewno nie przepłacił i wybrał najtańszego ! Cóż,może się murarz chce odkuć za niego u nas ? Albo chce nas spławić Czekamy na dalsze wyceny. A śnieg pada i pada ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 26.01.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 A moze sie pomylilas i zamiast projekt swojego domku pokazalas mu swoje logo z forum muratora ... Prawde piszac jak na wybudowanie zamku to nawet malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Whisper - czemu sadzisz ze z piasku slabo sie buduje - my budujemy z Silki wiec prawie jak z piasku Piasek się rozsypuje jak wyschnie Przetrenowane wielokrotnie na plaży... A do tej Silki to uny cuś panie chiba dodajom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 27.01.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ja otrzymałem oferty od 30-50 tys. za satan surowy otwarty. W każdym przypadku firma zapewnia narzędzia i materiały pomocnicze (szalunki, stemple itp.) Ale i tak, gdy zobaczyłem tę za 50 tys. to prawie się przewróciłem - ze śmiechu oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojty 27.01.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Darekm - te ofery na stan surowy to z dachem czy bez? - bo to o czym ja pisalam (16 000- 25000) to bez dachu (z dachem to pewnei 2 razy tyle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 27.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Darekm - te ofery na stan surowy to z dachem czy bez? - bo to o czym ja pisalam (16 000- 25000) to bez dachu (z dachem to pewnei 2 razy tyle) no dwa razy wiecej to chyba przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Witam My w sobote kupujemy Maxy i ozgladamy się czujnie za resztą. Może w końcu ruszy sprawa pozwolenia - przewalczylismy na plus kwestię mediów. Co do ekipy, mamy poleconą i ze sprzetem za 27K (dom 238 po podłodze z garażem z rzeczonych Maxów. Były tańsze, ale nie zrobiły najlepszego wrażenia. Droższe też, i to sporo... BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts