kisayquri 11.03.2022 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Cześć wszystkim, mój dom został wybudowany w 1902 roku. Ma ceglaną podstawę ustawioną na kamieniu około 3 stóp w dół. Na zewnątrz elewacja z piaskowca (?). W kuchni przy podłodze był okropny przeciąg zimnego powietrza, więc zdjąłem paroizolację po znalezieniu dużych pustek w ścianie piwnicy. Początkowo spanikowałem, ale wygląda na to, że listwa progowa faktycznie opiera się na fasadzie z piaskowca, a nie na kombinacji cegła/kamień. To jedyna ściana zbudowana w ten sposób. Reszta siedzi na kamieniu i cegle... domyślasz się dlaczego? (Nie malowałem ścian drylok, który został zrobiony w 1990 roku, kupiłem w 2020) w NE Ohio, jeśli ma to znaczenie. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
welantho6 11.05.2024 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2024 (edytowane) Myślę, że poszukałbym inżyniera budowlanego w Twojej okolicy i poprosiłbym kogoś, aby przyjechał i sporządził raport, w którym autorytatywnie odpowiedziałby na Twoje pytanie. https://vlc.onl/ W mojej okolicy (środkowy zachód) inspekcja i raport kosztują od 500 do 600 dolarów, ale IMHO warto. Edytowane 14 Maja 2024 przez welantho6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts