Jarek1233 11.03.2022 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Witam, mam specyficzny problem. Od niedawna jestem właścicielem gospodarstwa rolnego z wynajmowanymi pokojami dla pracowników. Problem polega na tym, że zżera mi około 1 tonę na miesiąc dla budynku około 150 m2. Niestety jest to spowodowane tym, że wynajmujący odkręcają głowice termostatyczną na maxa i otwierają okna, bo jest za gorąco. Nie wiem jak rozwiązać ten problem, bo na piecu minimalna temperatura jaką da się ustawić to 55 stopni. Piec jaki posiadam to Galmet 30 kW ze sterownikiem Expert PID Dynamic 4D. Czy zna ktoś jakiś sposób na tą sytuację? bo w tej chwili wychodzi mi, że muszę dopłacać do interesu... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolson28 11.03.2022 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Sposób jest bardzo prosty. Porozmawiać z ludźmi o tej sytuacji a jeśli do ich umysłu nie dotrze Twój przekaz, to doliczyć do kosztów wynajmu to co wylatuje oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek1233 11.03.2022 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Niestety nie jest to takie proste, bo umowa z firmą jest przedłużona po poprzednim właścicielu. Pracownicy są z Ukrainy i nie rozumieją, albo nie chcą rozumieć. Firma ma umowę na stałą kwotę i mają to gdzieś. Dlatego szukam jakiegoś innego sposobu na ratowanie sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.03.2022 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2022 Jeżeli nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy to powiedz że skończył się opał i wyłącz ogrzewanie na kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.03.2022 03:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Trzeba by oddzielić kocioł od chałupy.Do tego służy bufor. Albo spore sprzęgło wodne.Wtedy to co idzie do chałupy ustawiasz zaworem termostatycznym mieszajacym (esbe, afriso). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.