marcskier 12.03.2022 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2022 Jak sprawdzić, czy mogę podłączyć kocioł elektryczny zasilany prądem trójfazowym 230/400 V przy obecnych warunkach technicznych? To gdzieś jest w dokumentach z PGE? Mam nowy dom w budowie, na razie tylko podłączony prąd budowlany - prowizorka, są gniazdka siłowe 16 i 32 V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siinski 13.03.2022 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Pytanie jeszcze jakiej mocy kocioł ? Jeżeli do 8 kW to niczym się nie przejmuj i podłączaj . Jeżeli 16-24 kW to już lepiej sprawdź w papierach jaki masz przydział mocy i zabezpieczenie przedlicznikowe.Jeżeli w skrzynce przyłączeniowej masz bezpieczniki 3 x 25 A ( na każdą fazę jeden ) to możesz założyć że do 16 kW uciągną ..Pamiętaj też że przy nieocieplonym domu , cenie za prąd budowlany i tempie jego zużycia przy dużym poborze rachunek może być taki że zrobi Ci się gorąco bez ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcskier 14.03.2022 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Dzięki, już mi się robi gorąco od kolejnych problemów na finiszu budowy, że o sytuacji zewnętrznej nie wspomnę W warunkach na budynek mieszkalny mam 22 kW, na budowę 20 kW. Skrzynkę mam na razie z prowizorką, gdzie mam siłę 16 i 32 V. Czy to wystarczy? Czy wystarczy, jeśli przy położeniu elektryki dam odpowiedni kabel do kotłowni, potem w skrzynce równie odpowiednie zabezpieczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcskier 14.03.2022 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Ps. Kocioł przewiduję 12 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts