Szanta 18.12.2004 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Witam Jestem świeżo zarejestrowaną forumowiczką. Muszę zacząć zbierać wiadomości nt. budowy domu. Warunki zabudowy już mam. Mąż złożył kilka miesięcy temu zamówienie u geodety na wykonanie mapy. Ja odebrałam tą mapę i teraz już sama nie wiem, czy jest dobra. Zapłaciłam za nią 1000 zł. Wyczytałam, że jest potrzebna mapa do celów projektowych, a na mojej jest napisane - mapa sytuacyjno-wysokościowa. Sama już nie wiem Czy to jest dobra mapa???? Podobno ma wystarczyć do wszystkiego! Mam jedną na kalce w skali 1:500 i 2 kopie. Do czego mi to jest potrzebne. Wstyd mi, ale dopiero się uczę Muszę w wolnym czasie prześledzić wypowiedzi na forum. Podszkolę się przynajmniej. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 18.12.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2004 Na wtorniku mam skale 1:500, nazwisko kierownika robot, zrodla wg ktorych sporzadzono wtornik: mapy geodezyjne, pomiar w terenie, do tego kilka pieczatek. 1. Starosta ..., Powiatowy Osrodek Dolumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w...W obszarze zaznaczonym linia.... potwierdzono w terenie aktualnosc tresci mapy zasadniczej.Dokumenty potwierdzajace aktualnosc mapy przyjeto do zasobu w dniu.... i zaewidencjonowano pod nr.....Niniejsza mapa moze sluzyc dla celow projektowych.Projektowane obiekty budowlane wymagajace pozwolenia na budowe podlegaja wytyczeniu i inwentaryzacji powykonawczej przez jednostki uprawnione do wykonywania prac geodezyjnych....miejscowosc, dn.., podpis Na mojej mapie nie bylo nazwy: mapa ..... tylko u gory jest napisane >>uklad wspolrzednych - panstwowy "65"<< a nizej >>Wtornik niniejszy sporzadzono przy wykorzystaniu...<< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.12.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2004 Szanta, potrzebujesz mapke do celów projektowych - swiadczy o tym zwykle czerwona pieczątka z taka wlasnie uwagą oraz oznaczenie granic w jakich dokonano aktualizacji. tak poza tym to strasznie drogo za nią zapłaciłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts