Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaka mapa od geodety?

Szanta

Recommended Posts

Witam

Jestem świeżo zarejestrowaną forumowiczką. Muszę zacząć zbierać wiadomości nt. budowy domu. Warunki zabudowy już mam. Mąż złożył kilka miesięcy temu zamówienie u geodety na wykonanie mapy. Ja odebrałam tą mapę i teraz już sama nie wiem, czy jest dobra. Zapłaciłam za nią 1000 zł. Wyczytałam, że jest potrzebna mapa do celów projektowych, a na mojej jest napisane - mapa sytuacyjno-wysokościowa. Sama już nie wiem :oops: Czy to jest dobra mapa???? Podobno ma wystarczyć do wszystkiego! Mam jedną na kalce w skali 1:500 i 2 kopie. Do czego mi to jest potrzebne. Wstyd mi, ale dopiero się uczę :wink:

Muszę w wolnym czasie prześledzić wypowiedzi na forum. Podszkolę się przynajmniej.

Pozdrawiam wszystkich.

Na wtorniku mam skale 1:500, nazwisko kierownika robot, zrodla wg ktorych sporzadzono wtornik: mapy geodezyjne, pomiar w terenie, do tego kilka pieczatek. 1. Starosta ..., Powiatowy Osrodek Dolumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej w...

W obszarze zaznaczonym linia.... potwierdzono w terenie aktualnosc tresci mapy zasadniczej.

Dokumenty potwierdzajace aktualnosc mapy przyjeto do zasobu w dniu.... i zaewidencjonowano pod nr.....

Niniejsza mapa moze sluzyc dla celow projektowych.

Projektowane obiekty budowlane wymagajace pozwolenia na budowe podlegaja wytyczeniu i inwentaryzacji powykonawczej przez jednostki uprawnione do wykonywania prac geodezyjnych.

...miejscowosc, dn.., podpis

Na mojej mapie nie bylo nazwy: mapa ..... tylko u gory jest napisane >>

uklad wspolrzednych - panstwowy "65"<<

a nizej >>Wtornik niniejszy sporzadzono przy wykorzystaniu...<<