Parut9505 14.03.2022 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Witam. Mam do remontu budynek po dziadkach. Nie chcę go burzyć i budować nowego domu, gdyż łączy mnie z nim jednak kawałek historii. Dom nadaje się do remontu, nie jest w nie wiadomo jak fatalnym stanie. Na chwile obecną nie pasuję mi rozkład pomieszczeń, gdyż jak to kiedyś było wszystkie pomieszczenia są przejściowe. Chciałbym zburzyć wszystkie ściany nośne i działowe i postawić je na nowo według własnego uznania. Czy jak wyleje wieniec, na to dam wiązary i dachówkę, to mogę bez problemu zburzyć obecny dotychczas strop i w zamian zburzyć ściany nośne i zrobić sufit podwieszany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 14.03.2022 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Nikt CI tutaj nie odpowie czy tak czy nie. Tak rozległe zmiany powinny być poprzedzone projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parut9505 14.03.2022 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Wstępnie rozmawiałem ze znajomym, który po części jest w tym temacie. Mówił, że wieniec zwiąże ściany, jak jeszcze połączę to dachem, to ze stropem mogę robić co chce, aczkolwiek chciałem się też tutaj dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parut9505 14.03.2022 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Zapomniałem dodać, że nie będzie piętra, ani żadnego strychu, poddasze będzie bez użytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parut9505 14.03.2022 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts