piotrassss 14.03.2022 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Witam, mam pytanie odnośnie rur pp do wody do zgrzewania. Która jest lepsza - ta zwykła czy trójwarstwowa i dlaczego ? Czy obie są tak samo wytrzymałe ? Pozdrawiam Edytowane 14 Marca 2022 przez piotrassss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 14.03.2022 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Tą wzmacnianą daje się tam gdzie już potem nigdy nie da się wejść np pod wylewkę podłogówki a do normalnej instalacji wystarczy ta zwykła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 14.03.2022 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Witam, mam pytanie odnośnie rur pp do wody do zgrzewania. [ATTACH=CONFIG]458824[/ATTACH] Która jest lepsza - ta zwykła czy trójwarstwowa i dlaczego ? Czy obie są tak samo wytrzymałe ? Pozdrawiam Dla mnie lepiej się robi tą wzmocnioną, jest trochę sztywniejsza i lepiej się nią zgrzewa jest również bardziej wytrzymała chociaż zdarza się , że i ona nie wytrzymuje ciśnienia i temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 14.03.2022 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Czy ta rura co pękła była wadliwa? Ponoć te rury powinny wytrzymać ciśnienie przynajmniej do 10 bar, niektóre do 20bar, tak wyczytałem. Ciśnienie w sieci wodociągowej jest zdecydowanie niższe. Na pewno mają tam jakieś reduktory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 14.03.2022 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Czy ta rura co pękła była wadliwa? W którym momencie pękła? Krótko po zainstalowaniu, czy lata po zainstalowaniu? Ponoć te rury powinny wytrzymać ciśnienie przynajmniej do 10 bar, niektóre do 20bar, tak wyczytałem. Ciśnienie w sieci wodociągowej jest zdecydowanie niższe. Na pewno mają tam jakieś reduktory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.03.2022 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Nie, ta rura nie była wadliwa. Wytrzymała 127*C i 25 bar nim uległa uszkodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrassss 15.03.2022 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Ta temperatura i ciśnienie zostały zastosowane jednocześnie do tej rury ? To był jakiś rodzaj testu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.03.2022 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Nie, to nie był test. Zobacz na datę zdjęcia. Po usunięciu awarii. Zablokowanie wył ciśnieniowego zbiornika cwu z włączonymi na ,"sztywno" grzałkami elektrycznymi. Nastąpiło rozerwanie instalacji przy wejściu do zbiornika cyrkulacji. Rurka dn20 . Ucieczka ok 1/3 zbiornika w postaci pary, awaria spowodowała nieznaczne straty, ale nauczkę i zastosowanie innych zabezpieczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts