TripleJ 14.03.2022 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 (edytowane) Cześć wszystkim, jestem w trakcie remontu mieszkania, w którym wprawdzie grzanie zimą jest z wodociągu miejskiego, ale woda w kranach już do podgrzania we własnym zakresie. Nastawiłem się na podgrzewacz gazowy z zamkniętą komorą spalania, ale czytałem, że sporo pieców wypadło z rynku po zaostrzeniu przepisów. Znalazłem takie dwa piece firmy Termet, na rynku od listopada 2021 wg strony producenta, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii. https://www.termet.com.pl/produkt/aqua-comfort-eco-gt-19-03-i-gt-24-03/159/podgrzewacze-wody-przeplywowej/z-zamknieta-komora-spalania Ktoś miał już jakąś styczność? Jakieś rekomendacje? Czytałem o Ariston Next Evo X, że ciepła woda płynie po 10-20 sekundach od odpalenia, to tragicznie długo. Ferroli Sky Eco podobno awaryjna kicha. Bosch 5700S praktycznie w ogóle nie wszedł na rynek. O Termecie z kolei jest sporo opinii dotyczących awaryjności. Znacie coś innego, co jest na rynku? Wszystkie porady mile widziane. Przede wszystkim - który z dwóch modeli ew. wybrać przy grzaniu kuchni i łazienki z wanną (GT-19-03 czy GT-24-03). Nie mogę też znaleźć danych dotyczących długości i średnicy przewodów kominowych oraz tego, jak szybko popłynie z kranu ciepła woda K. Edytowane 14 Marca 2022 przez TripleJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts