Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna zgoda na zmianę przeznaczenia działki leśnej

Recommended Posts

Dzień dobry,

Chciałabym się dowiedzieć czy ktokolwiek posiada indywidualną zgodę na zmianę przeznaczenia swojej działki leśnej i na jej postawie otrzymał warunki zabudowy. W biurze architektury w Warszawie dostałam informację, że jest dużo takich zgód w ich zasobach, jednak nie mogę nic takiego znaleźć online. Zgoda, którą ja posiadam dotyczy jedynie dwóch działek i nie została wydana w trakcie sporządzania MPZP, a w trakcie obowiązywania Miejscowego Planu Ogólnego Zagodpodarowania m.st. Warszawy z 1992r. Dla działki nigdy nie było ani teraz nie ma MPZP, ani nigdy taki plan nie był sporządzany, ale zgoda na zmianę przeznaczenia istnieje (dokument z datą z 1998r.).

Pozdrawiam

Edytowane przez Snidomi

Urzad Gminy nie uznaje tego dokumentu jako spelnienia punktu: "teren nie wymaga uzyskania zgody na zmianę przeznaczenia gruntów rolnych i leśnych na cele nierolnicze i nieleśne albo jest objęty zgodą uzyskaną przy sporządzaniu miejscowych planów, które utraciły moc ustawy z dnia 7 lipca 1994 r. o zagospodarowaniu przestrzennym". Cala sprawa niedlugo trafi do WSA, dlatego pytam innych forumowiczow czy na podstawie takiej samej zgody ktora ja posiadam otrzymali WZ. Jak na razie oprocz Pani urzednik z Biura architektury nikt nigdy nie mial stycznosci z takim dokumentem (urzednicy z gminy, ich radcy prawni ani nawet prawnicy do ktorych wyslalam zapytanie o pomoc w mojej sprawie).