Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Forumowicze a błędy ortograficzne

AxLe

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I tak doszliśmy do tego co napisał projektant:

-odpowiedzi nie na temat

-ciułanie postów aby zdobyć wyższy status na forum

-atakowanie forumowiczów (szczególnie tych którzy mają mniej niż 364 wysłanych wiadomości)

Żal mi Ciebie i tego co po sobie chcesz zostawić.

projektant: prosił o rozwinięcie tematu, a nie chodzi mu o "odpowiedzi nie na temat". A atakujesz ty Forumowiczów ,Ja najwyżej Ciebie bo nie lubię ludzi co mają się za kogoś kim nie są :p i czepiają się pierdół.

Tylko że jeden pracuje na jednym etacie , siedzi w ciepełku i dłubie w nosie, albo siedzi na forum muratora, a drugi ma dwa etaty fizyczno -umysłowe w terenie i na dodatek prowadzi budowę czynnie, a nie paluszkiem. Nie jestem za analfabetyzmem, ale trzeba mieć trochę wyrozumiałości dla ludzi pracy, nierzatko bardzo ciężkiej. A ty jeszcze sugerujesz zaglądanie do słownika.Ty masz dewizę "napisz coś ,a powiem Ci kim jesteś", a Ja "Pokaż co zbudowałeś i co pozostawisz po sobie, a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem" I nikt nie musi się "tłumaczyć jak uczniak " i poziom" forum Muratora" nie zależy od tego jak ktoś pisze tylko co pisze, może przeż*uć się na inne forum tam lepiej będzie Ci się czytać, bo chyba Ci wcale nie zależy co czytasz, tylko jak Ci się czyta?

*Masz na myśli żucie gumy, czy przerzucanie łopatą?

Pod względem pomocy przy budowie wyżej oceniam jak czasopismo "Murator" bo chyba o taką ocenę Ci chodzi?

Kożystam oczywiście z obu.

:(

Kończę ten wątek bo wywołujemy znowu agresję.

Kończę ten wątek bo wywołujemy znowu agresję.

Ostatnio zmieniony przez AxLe dnia 19 Gru 2004 18:58, w całości zmieniany 1 raz

Ja swoich błędów nie poprawiłem i postów nie zmieniłem, a Ty widzę że boisz się olśnienia :p A może od sąsiada pożyczyłeś słownik i sprawdziłeś jak pisze się "kończę"?

KTO MIECZEM WOJUJE OD MIECZA GINIE!!! Niech to będzie przestroga dla Ciebie na przyszłość, jeżeli nie jesteś ASEM w jakiejś dziedzinie nie pouczaj innych :p :p :p :p :p :p

A ja puszczam dużo literówek. I to jest dokładnie to - puszczam literówki, a nie robie błędy ortograficzne. Jest to krępujące, ale nie mam optymalnych warunków do pisania - zresztą widzicie, o której piszę. Ideałem byłaby piekna stylistycznie i w stu procentach poprawna ortograficznie polszczyzna - ale niestety jest jak jest. Ja np. pisze b. szybko, ale raczej patrząc w klawiaturę a nie na monitor. Potem to pobieznie sprawdzam i puszczam. Czasem nieopatrznie wcisnę insert no i robi się bałagan.

Czasem widzę u niektórych forumowiczów ewidentne błędy stylistyczne część używa gwary, część slangu.

To jednak jest Forum, a nie protokoły urzędowe, więc miejcie trochę wyrozumiałości. Znacznie lepiej walczyć z chamstwem.

Dzienkójem.

Sorry, polonistą nie jestem, ale to bardzo rzuca się w oczy i obniża poziom tego forum.

[/b]

Nie musisz przepraszać przecież nie jesteś polonistą, :p ale chyba ten twój błąd :oops: ortograficzny za mocno Ci się rzucił w oczy :o (a mówiłem żebyś założył okulary spawalnicze) skoro nie dajesz znaku życia to chyba doznałeś olśnienia :o :p zastanawiam się tylko :roll: jak bardzo tym swoim błędem :oops: obniżyłeś poziom tego forum [czy nie będą to teraz za niskie progi jak na Twe nogi (klawisze)], czy będziesz jeszcze miał odwagę napisać coś pod tym nickiem ?:oops:

PS WESOŁYCH ŚWIĄT

Życzy Patos z Patosową i Patosiątkami :p

To jednak jest Forum, a nie protokoły urzędowe, więc miejcie trochę wyrozumiałości. Znacznie lepiej walczyć z chamstwem.

Dzienkójem.

Święte słowa

A Ciebie AxLe witamy w klubie dysortografików

"Pozdrawiam wszystkich dysortografików! :lol:"

Mam propozycję abyś został prezesem tego klubu :p :p :p ,bo masz strsznie duże mniemanie o Sobie,(szkoda marnować taki potęcjał) może uciułasz upragnione 364 wiadomości ("-atakowanie forumowiczów (szczególnie tych którzy mają mniej niż 364 wysłanych wiadomości")

"-ciułanie postów aby zdobyć wyższy status na forum " a do tego jeszcze

"-odpowiedzi nie na temat" przerastasz sam Siebie :p czego to miało dotyczyć, czyżbyś miał jakieś urojenia?

A ten twój błąd "kończe " to "slang czy analfabetyzm wtórny"?

Abromka

Piszesz żeby odpuścić ortografię, a walczyć z chamstwem. Prawda.

Tylko w którym miejscu zaczyna się chamstwo?

ariete

Pytasz gdzie zaczyna się chamstwo? zajżyj na posty AxLe jest to tzw. Pytacz, który tylko zadaje pytania, a jak mu się zdarzy odpowiedzieć to ziemniaki mu z butów wypadają, gdy skacze z bólu jak się młotkiem tapicerskim w główkę walnie, lub gdy zszywaczem tapicerskim strzeli sobie w graty, które nosi w worku :p

Patosie, dlatego założyłem Pancerno-betonowy wątek. On wytrzyma wszystko. 3/4 tekstów tego wątka powinno tam wylądować i byłoby po krzyku. Spróbuj się przełamać i daj temu spokój.

AxLe miał prawo wyrazić swoje zdanie. Ty masz prawo z tym nie zgadzać się. Wystarczyło napisać, że Tobie błędy nie przeszkadzają. Zawsze jednak każdego świerzbi, aby jeszcze parę słów komentarza dodać. Mnie też, ale postanowiłem poskromić swój język. I mamy to co mamy.