r0siu 20.03.2022 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Witam serdecznie.Potrzebuje pomocy w przyciemnienie i rozjaśnieniu fugi. Opiszę wszystko po kolei: Mam w jednym kolorze położony gres w:-kuchni-korytarzu-łazience podloga-łazienka 2 ściany 1-Początkowo według wzorniku bardzo pasowała mi fuga "Atlas fuga ceramiczna 035". Okazało się że jest nieco za jasna. Majstry zafugowali już kuchnię i korytarz zanim to zobaczyłem. Chciałbym ja przyciemnić. Czytałem że są 2 sposoby. a) fuga ściemnieje po zaimpregnowaniu preparatami np "Ceresit ct 10"b) zastosowanie preparatu do renowacji fug tzn jakieś preparaty do malowania. 2-Do łazienki kupiłem już fugę "Atlas fuga ceramiczna 036". Została nałożona na płytki na ścianie i wyszło idealnie. Na podłodze majstry musieli pomylić propozycję i wyszła za ciemna. Nie wiem co w takim przypadku zrobić. Na obecną chwilę mam na jednych płytach fugę w 3 odcieniach i powiem że nie wygląda to estetycznie. Najlepszym wyjściem z sytuacji jest teraz przemalowanie fugi tymi preparatami. Mam pytanie. Czy te preparaty do malowania mają jakikolwiek sens? Nie łuszczą się po czasie? Nie odbarwiają się w zależności od ilości chodzenia światła? Jeśli są dobre to jakiej firmy kupić. Pieniądze już nie grają teraz roli. Muszę wyjść z tej sytuacji. Innym sposobem jest przyciemnienie tylko fugi w kuchni i korytarzu do poziomu łazienki podłogi. Ściany może będą miały inny odcień ale już nie będzie już się to tak rzucać jak teraz. Może w tym przypadku wystarczy że impregnat do przyciemni. Proszę o dobra radę Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/267755-zmiana-kolor-fugi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inspektorek 29.03.2022 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Proszę o dobra radę Hej, jestem w identycznej sytuacji. Położyliśmy kafle 60x60 w salonie, kuchni i komunikacji, kładąc fugę 035. Teraz wydaje mi się zbyt jasna. Jak rozwiązałeś sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/267755-zmiana-kolor-fugi/#findComment-7998829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts