gazior 23.03.2022 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Witam Posiadam 3 pokojowe mieszkanie. 2 okna ma na stronę północną i jedno balkonowe(230X240) na południe.W lato po godzinie 15 kiedy zaczyna się nagrzewać szyba od okna balkonowego, mieszkanie się nagrzewa i komfort mieszkanie się obniża.Szukając rozwiązań trafiłem na markizę VMZ firmy FAKRO. Chcę ograniczyć ingerencję w elewację i ściany w mieszkaniu do minimum.Jednak zanim zdecyduje się na zakup chciałbym poznać opinię jak się sprawdza markiza jeśli chodzi o zapobieganie nagrzewaniu się pomieszczeń. Jakie są zauważalne spadki temperatury w pomieszczeniu? Czy to rozwiązanie jest opłacalne jeśli chodzi tylko o ograniczenie temperatury w pomieszczeniu? Jestem świadomy że nie zastąpi mi to klimatyzacji. Chcę tylko ograniczyć nagrzewanie szyby od okna balkonowego co wydaję mi się poprawi komfort mieszkania podczas letnich upałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 24.03.2022 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 WitamDuże przeszklenia zwłaszcza od południowej strony to piękne, jasne wnętrze pełne naturalnego światła. Niestety w czasie gorących dni mamy problem z ich nadmiernym nagrzewaniem. Markizy VMZ FAKRO to bardzo dobre rozwiązanie z wielu powodów:- ogranicza nagrzewanie pomieszczeń obniżając temperaturę nawet o 10stopni- zapewniają dopływ naturalnego światła w przeciwieństwie do rolet zewnętrznych, które całkowicie zaciemniają pomieszczenie- zapewniają prywatność w ciągu dnia- zapobiegają powstawaniu szkodliwych refleksów podczas pracy na komputerze czy oglądaniu telewizji- markizy z systemem ZIP skutecznie chronią przed owadami- chronią przed szkodliwym promieniowaniem UV , zapobiegają odbarwieniom przedmiotów- są energooszczędne – klimatyzacja to dodatkowe koszty- są znacznie tańsze od innych rozwiązań – klimatyzacja, rolety zewnętrzne. Zapraszam na naszą stronę: https://www.fakro.pl/innoview/markizy-do-okien-pionowych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 28.03.2022 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 W rolecie ARZ Solar bateria ukryta jest po deklem na końcu kasety po prawej stronie (patrząc od wewnątrz pomieszczenia). Przy ładnej pogodzie (brak opadów) można baterię odpiąć od sterownika i podpiąć bezpośrednio pod ładowarkę. Ładowanie nie powinno zajęć dłużej nić 3-5h. Przy braku opadów można tak pozostawić roletę na ten okres. W przypadku opadów, należy baterię odciąć od sterownika i zamknąć dekiel na czas ładowania baterii. PO naładowaniu baterię należy przymocować do sterownika opaską zaciskową (zakup we własnym zakresie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts