Lukasz11 23.03.2022 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Od znajomego dostałem płytę PIR obustronnie pokrytą aluminium. Zamierzam użyć jej do docieplenia nadproża pod skrzynką rolet zewnętrznych. Pytania:1. Czym ciąć taka płytę, by było ładnie i równo docięte? Wyrzynarka do drewna wystarczy? Czy coś innego? 2. Czym przykleić taka płytę do betonowego nadproża? Jaki klej użyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 25.03.2022 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 26.03.2022 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Piano klej albo klej deko do pokryć dachowych. Jedno i drugie zda egzamin.Jeśli chodzi o cięcie zwykła piła płatnica do drewna najlepsza. Nie tnij wyrzynarką bo będzie nierówno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 26.03.2022 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Chwila, bo ja niebudowlaniec jestem. Jaki to pianoklej lub klej deko?A klej taki, jak to klejenia aluthermo? Niby to też aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 26.03.2022 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Tego aluminium w płytach pir to tyle co kot napłakał. Bardziej to metalizowane niż aluminiowe. Miałem ten sam problem. Chłopaki na budowie początkowo kleili na klej deko (klej naprawdę do wszystkiego). Ale problem pojawi się gdy nie kleisz do równych powierzchnii. Wówczas trzeba kleić na piano-klej. Dostępny w każdej hurtownii budowlanej. Tego kleju co piszesz nie kojarzę. Po prostu przejdź się do sklepu budowlanego i zapytaj o piano klej. Natomiast sam klej deko w popularnym portalu online też kupisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts