ergo14 23.03.2022 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Witam, Rozmawiałem dzisiaj z kilkoma wykonawcami schodów.Chcę obłożyć 15 betonowych stopni 90 cm szerokości drewnem dębowym - bez podstopnic.Do tego 2x spocznik 90x90.Jedna firma powiedziała ok 10k, druga 14k a ostatnia prawie 20k.Wszyscy twierdzą że zrobią to samo na klejonym drewnie.Wykonawca który powiedział 20k twierdzi że sama cena materiału to 10k a reszta musi oszukiwać robiąc rdzeń i obkład z drewna.Znajomi którzy robili schody z jesionu płacili ok 14k 5 lat temu. Czy faktycznie może być tak tanio bez jakiejś utraty jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 27.03.2022 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Może. W przypadku schodów szczególnie. Ja mam bardzo szerokie, dywanowe schody jesionowe z dużym spocznikiem. Facet zrobił mi je za 10k dwa lata temu. Idealnie wyszły. Był z polecenia- na co dzień odnawia stare meble, schody to drugie w życiu które robił- pierwsze były w jego domu Była to najtańsza oferta. Reszta była w przedziale 20-30k. A ten co mi robił, przecież nie robił za darmo. Tylko to raczej nie reguła. Najczęściej tanio, jest do dupy. Chodź jak mówię są wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts