Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Połaczenie płytek z panelami

Recommended Posts

Jak połączyć podłogę z płytek z podłogą z paneli. Wiem, że są odpowiednie listwy, ale czy są też na połączenia nie będące linią prostą? Ile to kosztuje? Czy macie doświadczenia w tym zakresie?

Widziałem w Leroy Merlin plastikowe listwy podłogowe do formowania w łuki. Odcinek 3m kosztował około 160 zł :o.

Są też listwy metalowe złote i srebrne które mozna wyginać po łuku obie strony mają kształt jakbyś na literę L postawił T stosowałem je u siebie do połączenia paneli z płytkami teraz też będe je stosował Są do kupienia w sieci KOMFORTU w Szczecinie. Ale pewnie i w innych składach też dostaniesz. Ale te są sprawdzone

Są też listwy metalowe złote i srebrne które mozna wyginać po łuku obie strony mają kształt jakbyś na literę L postawił T stosowałem je u siebie do połączenia paneli z płytkami teraz też będe je stosował Są do kupienia w sieci KOMFORTU w Szczecinie. Ale pewnie i w innych składach też dostaniesz. Ale te są sprawdzone

Ile kosztują?

Czy łatwo je wyginać? Czy do wyginania potrzebne są jakieś narzędzia (specjalne)?

Tak, wyginją się łatwo w obie strony na czas transportu są zabezpieczone listwą drewnianą ( potym mozna je łatwiej ropoznać w sklepie). Cena coś koło 100 zł za listwę 250 cm.

Ja miałem wcześniej położone płytki- aby było łatwiej to listwy przymocowłem na małe kołki rozporowe do podłogi i wtedy dokładałem panel. pamiętaj o zostawieniu dylatacji tj nie wsuwaj panela do końa listwy

Jak połączyć podłogę z płytek z podłogą z paneli. Wiem, że są odpowiednie listwy, ale czy są też na połączenia nie będące linią prostą? Ile to kosztuje? Czy macie doświadczenia w tym zakresie?

Aspro ZIC-ZAC,

długość 2,5 m

format: małe h

Duża możliwość gięcia (w obie strony).

Płaciłem za srebrną 36 zł

złota kosztuje ok 80-90