rafałek 19.12.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Jak połączyć podłogę z płytek z podłogą z paneli. Wiem, że są odpowiednie listwy, ale czy są też na połączenia nie będące linią prostą? Ile to kosztuje? Czy macie doświadczenia w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 19.12.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Jak połączyć podłogę z płytek z podłogą z paneli. Wiem, że są odpowiednie listwy, ale czy są też na połączenia nie będące linią prostą? Ile to kosztuje? Czy macie doświadczenia w tym zakresie? Widziałem w Leroy Merlin plastikowe listwy podłogowe do formowania w łuki. Odcinek 3m kosztował około 160 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 19.12.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Są też listwy metalowe złote i srebrne które mozna wyginać po łuku obie strony mają kształt jakbyś na literę L postawił T stosowałem je u siebie do połączenia paneli z płytkami teraz też będe je stosował Są do kupienia w sieci KOMFORTU w Szczecinie. Ale pewnie i w innych składach też dostaniesz. Ale te są sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 19.12.2004 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Są też listwy metalowe złote i srebrne które mozna wyginać po łuku obie strony mają kształt jakbyś na literę L postawił T stosowałem je u siebie do połączenia paneli z płytkami teraz też będe je stosował Są do kupienia w sieci KOMFORTU w Szczecinie. Ale pewnie i w innych składach też dostaniesz. Ale te są sprawdzone Ile kosztują? Czy łatwo je wyginać? Czy do wyginania potrzebne są jakieś narzędzia (specjalne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_Poznan 19.12.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Ostatnio byłem u znajomych i widziałem połączenie (co prawda parkietu z płytkami) zamiast jakichkolwiek listew "fuga" zrobiona z korka. Znajomi użytkują dom od niedawna - nie wiem jak to będzie po czasie Podobało mi się - bo bez jakichkolwiek listew Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.12.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Tak, wyginją się łatwo w obie strony na czas transportu są zabezpieczone listwą drewnianą ( potym mozna je łatwiej ropoznać w sklepie). Cena coś koło 100 zł za listwę 250 cm. Ja miałem wcześniej położone płytki- aby było łatwiej to listwy przymocowłem na małe kołki rozporowe do podłogi i wtedy dokładałem panel. pamiętaj o zostawieniu dylatacji tj nie wsuwaj panela do końa listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 21.12.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Ja mam właśnie z korka szer. 0,5cm, kształt łączenia to litera "S", ładnie wygląda, nie rzuca się w oczy - bo w kolorze drewna tego na podłodze, żadnych odłamań czy wykruszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 21.12.2004 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Pomysł z korkiem jest dobry tez to widziałem ale u mnie akurat nie pasowało. Lubisz psy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 21.12.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 Tom_Poznan, Inka1 też słyszałam o rozwiązaniu z korkiem. Czy możecie wkleić jakieś zdjęcia, bo chętnie zobaczę jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mfuchs 22.12.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Jak połączyć podłogę z płytek z podłogą z paneli. Wiem, że są odpowiednie listwy, ale czy są też na połączenia nie będące linią prostą? Ile to kosztuje? Czy macie doświadczenia w tym zakresie? Aspro ZIC-ZAC, długość 2,5 m format: małe h Duża możliwość gięcia (w obie strony). Płaciłem za srebrną 36 zł złota kosztuje ok 80-90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pereł 23.12.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 korek pomiędzy panel a płytki?nie wiem czy to jest szczęśliwy pomysłnie polecam - to musi być połączone na "sztywno" - podłoga panelowa pracuje - i to we wszystkie strony . musi być ograniczana od góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 23.12.2004 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Aspro ZIC-ZAC, długość 2,5 m format: małe h Duża możliwość gięcia (w obie strony). Płaciłem za srebrną 36 zł złota kosztuje ok 80-90 Fajna cena. Mam tylko pytanie - co to jest "małe h" i gdzie to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leman13 23.12.2004 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 witam, są takie listwy które produkujeą firmy ASPRO i EFECTOR można wyginać je w dowolny sposób. cena za 2mb to ok24zł. dostępne w każdym sklepie z panelami. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts