gawel 28.03.2022 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Trzeba było wybrać Panasonica tak ktoś by pomógł, tak to jest z chińskimi wynalazkami jasne Panasonika wyprodukowali japońscy mnisi ślubujący mielczanie w wieżowcu w Tokyo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 07.04.2022 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2022 Po zastosowaniu przekaźnika niby wszystko gra ale coś mi w tym nie pasuje bo wg mnie podając napięcie na zawór on się przestawia np na bojler a po odł napięcia powinien samoczynnie się przełączyć czyli być tzw niestabilny a u mnie poda napięcie to się przełączy coś tam cyknie i się zablokuje i sam nie opadnie dopuki nie poda napięcia z drugiej strony i teraz jak dam na sam bojler bez co to on się przestawi i tak zostaje otwarty cały czas a przecież grawitacja omiata w kółko i wystudzi bojler po jakimś czasie i tak w kółko , pytanie podstawowe jaki powinien być ten zawór ??? nie przypadkiem taki który wysteruje się po podaniu napięcia a po odłączeniu powinien opaść ???? strasznie mnie to męczy a fora dziwnie nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d4r0 22.10.2022 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 Cześć, Czy ktoś wie jak skonfigurować tego Heiera 5kW tak, aby chodził na wewnętrznej pompie obiegowej ? Nie ma takiej możliwości ustawienia przy pomocy DIP Switch a nigdzie nie mogę znaleźć listy parametrów (co każdy w każdej konfiguracji konkretnie oznacza). Domyślam, się że parametr A 05 jest od tego ale nie wiem w jakiej cyfrze powinien być ustawiony.Druga sprawa to odpaliłem tą pompę z DIP Switch BM2_1 - wymiennik ciepła gorącej wody i BM2_8 brak gorącej wody a pompa załącza mi się tylko w trybie Tank i nie mogę zmienić na nic innego (a przecież tank dotyczy tylko CWU), po chwili wchodzi w E08 (brak przepływu bo żadna pompa nie pracuje). Nie chcę grzać CWU, mam bezpośrednio podłączoną pompę pod podłogówkę i chciałbym ją po prostu odpalić na same CO z pompą wbudowaną w jednostkę.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 22.10.2022 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2022 W module ATW oprócz mostka który trzeba założyć na cn21 to jest też czujnik temperatury który trzeba umieścić w bojlerze no i chyba wiesz że trzeba zdjąć pokrywę elektroniki w jednostce zewnętrznej i są tam da takie rzędy swichy i w nich bm1 oraz bm 2 trzeba pstryknąć obie ósemki na on . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts