modernik 25.03.2022 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Mam potrzebe zakupic niewielka ilosc styropianu na fundament (11 opakowan, 40m2).Okazuje sie, ze jest to przedsiewziecie niemozliwe bo po pierwsze nie ma, po drugie nie da sie zamowic takiej malej ilosci bo wszystko zdaje sie isc od producenta. W jaki sposob zamowic taki styropian i gdzie? Sklepy internetowe mowia ze sie nie da. W sklepach stacjonarnych sie nie znają lub maja tylko standardowy. Ja potrzebuje fundamentowy o lambda 0,031-0,032 i grubosci 18cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 26.03.2022 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 18 cm 0,031 na fundament??? Aqua lub xps w zależności od warunków wodno-gruntowych.Ile chcesz na elewację?Jak 20 to max 12-15 na cokół. Bo 2 cm cokół będzie IMO wyglądał komicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.03.2022 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Dowolna hurtownia budowlana zamówi bez problemu. Sumują zamówienia od kilku ludzi i producent docina na tyle ile trzeba. Nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 27.03.2022 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 W zeszłym roku udało mi się kupić w Internecie dokładnie 4 opakowania styropianu i transport był gratis. Ale to się trafiło raz. Teraz jak pytam w różnych sklepach, to za transport mniejszej ilości niż wymagana doliczaja około 200-300zl za transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 28.03.2022 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Każdy market budowlany sprzeda Ci taką ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modernik 03.04.2022 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 U mnie nie bedzie cokołu. Styropian fundamentowy będzie licował się z elewacyjnym o tej samej grubości.Niska lambda ze względu na to, ze budynek jest na spadku i jedna ściana fundamentowa będzie powyżej poziomu podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts