bodyx 25.03.2022 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Witam jestem tu nowy. Mam taki problem może ktoś mi pomoże a mianowicie, podczas włączenia falownika po jakiejś 1,5 godzinie wybija bezpieczniki w domu. Tak dzieje się nie ważne kiedy włączę falownik. Biegnę wyłączam falownik włączam bezpieczniki wszystko ok, włączam falownik i po 1,5 godziny to samo. Zaznaczę że nie wybija zabezpieczenia przy falowniku tylko w domu. Zgłaszałam sprawę u monterów instalacji fotowoltaicznej a oni twierdzą że to u nich problem tylko na sieci elektrycznej w domu. Elektryk sprawdza i twierdzi że to na instalacji PV i tak w kółko nie wiem co mam zrobić może ktoś pomoże. Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedź rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 25.03.2022 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Jakie bezpieczniki przy falowniku i te co wybija , może to różnicówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodyx 25.03.2022 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 W domu 16A a przy falowniku nie wiem ciemno jutro sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodyx 25.03.2022 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Tak różnicówkę wybija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cangi80 25.03.2022 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Różnicówka jest pewnie 30 mA , przepiąć falownik przed różnicówkę i po problemie. Różnicówka nie jest wymagana a jeżeli to 100 mA i na osobnym obwodzie a nie wspólnym z mieszkaniem. Edytowane 25 Marca 2022 przez cangi80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 26.03.2022 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Monterów i elektryka o dupę rozbić skoro nie wiedzą w czym problem ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts