Berylo 27.03.2022 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Cześć, Wiem, że było kilka podobnych wątków ale nie znalazłem identycznej sytuacji i postanowiłem się doradzić. - Mam garaż w bryle budynku - Tylna ściana garażu graniczy z garderobą i łazienką (Thermalica 24) - Nad garażem jest pokój do którego będą "normalne" drzwi wewnętrzne, ale będzie wykorzystywany jako strych. Będzie tam podłogówka i ocieplony dach. - Garaż będzie miał podłogówkę - Cały budynek ocieplony będzie 20 cm styropianu - Nad stropem będzie 10 cm - Brama 5 metrów grubości 60mm (Wiśniowski Uni Therm) I teraz pytania: - Czy docieplać sufit w garażu? - Czy docieplać tylną ścianę? (mam możliwość docieplenia ściany od strony łazienki na jakieś 5cm, bo i tak chcę tam dać GK) - Pomiędzy garderobą, a garażem jest wkuta spora szafa na moduły smarthome. Czy to może sprawić mostek termiczny? bonusowe: - Ile mniej więcej kosztuje ocieplenie za m2 w małopolskim? Facet powiedział mi 120zł i wydaje mi się to dużo. Przy tej cenie zapłacę około 6400zł za samą robociznę, nie mówiąc już o styropianie, kleju i siatce. Zastanawiam się, czy to nie będzie strata pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts