kindor 03/28/22 03:53 PM Zgłoś naruszenie Share Posted March 28, 2022 Dzień dobryMam upatrzoną okolice i budują tam domki rodzinne. Czy obecnie warto kupować dom z małą działką biorąc pod uwagę wysokie ceny materiałów a chęć zysków deweloperów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elfir 03/28/22 07:55 PM Zgłoś naruszenie Share Posted March 28, 2022 a jaką masz alternatywę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawel 03/28/22 08:26 PM Zgłoś naruszenie Share Posted March 28, 2022 Dzień dobry Mam upatrzoną okolice i budują tam domki rodzinne. Czy obecnie warto kupować dom z małą działką biorąc pod uwagę wysokie ceny materiałów a chęć zysków deweloperów? NIe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekofakt 03/29/22 08:29 AM Zgłoś naruszenie Share Posted March 29, 2022 (edited) Mam upatrzoną okolice i budują tam domki rodzinne. Czy obecnie warto kupować dom z małą działką biorąc pod uwagę wysokie ceny materiałów a chęć zysków deweloperów? zrobisz największy błąd. Chyba że nie masz gdzie mieszkać a kasa nie mieście ci się na koncie. My również chcieliśmy iść na łatwiznę. I po tym co zobaczyłem zmieniłem zdanie. Jeśli jesteś ze świętokrzyskiego to podjedź do takiej wioski Brzeziny Podlesie (Morawica) koło Kielc .Oglądaliśmy domy a raczej domki budowane przez deweloper firmę (jakaś na W) Z ukrycia pooglądałem popytałem sąsiadów... Domy budowane w największe mrozy (-15), bez przerw technologicznych (tempo - nie ma znaczenia deszcz czy wichury). Izolator to najgorszy styropian lambda 40 (!!!) różnych gatunków co tanie, więźba cieniastwo. Domek bez garażu, "parking" pod jedno małe auto a działeczka to pod dwa drzewka. Sprzedawca tłumaczy ze w mieście kupując mieszkanie nie ma sie wcale działki. Świetnie mówię, tylko że domek na wsi to nie mieszkanie po to sie wyprowadzam aby mieć jakieś zaplecze a nie 15 domków vis-à-vis siebie w takich "odległościach" ,że sąsiad puści bąka i go słychać. To tak w skrócie. Cena kilkukrotnie wyższa jak byś sam miał postawić a co najważniejsze z materiałów jakich wybierzesz. Wybór należy do ciebie. Edited March 29, 2022 by ekofakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Pijowczyk 06/02/22 08:31 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 2, 2022 Ja bym jednak nie brał domu od deweloperów :/ Ja bym wolał po prostu, kupić działkę i na niej wybudować dom samemu i do widzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bertha 06/02/22 09:23 AM Zgłoś naruszenie Share Posted June 2, 2022 Trzeba być w wielkiej desperacji, aby kupować w ciemno. Realia które opisał ekofakt, to częsty obrazek. Delikatnie mówiąc. Aczkolwiek znam pozytywne przykłady, nie mogę tu napisać, bo będzie potraktowane jako spam. Zresztą o ile wiem, to wszystko sprzedane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts