-Krys- 28.03.2022 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Witam. Jest kilka podobnych tematów, jednak nie znalazłem w nich rozwiązania mojego problemu. Ale od początku. Dom z '86 roku, ocieplony. Mój dach to krokwie (13 cm wysokości), następnie pełne deskowanie, papa przybita papiakami i na to bezpośrednio blacha trapezowa. Nie ma łat ani kontr łat. Ale chyba nie to jeszcze jest największym problemem. Bo o ile wiem jak jak ułożyć ocieplenie (kontr łaty na pełne deskowanie od środka, folia paro przepuszczalna, wata, sznurkowanie i folia paroizolacyjna) to nie mam pojęcia jak i gdzie zrobić wyloty ze szczelin wentylacyjnych na zewnątrz budynku. Wloty jeszcze chyba bym ogarnął, bo są zamurowane. Problem z wylotem polega na konstrukcji dachu, a raczej na jego typie, bo jest to dach pulpitowy, dwuspadowy. Poproszę o rady. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.04.2022 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2022 Na wyższym dachu można wybić otwory w ścianie ale na niższym trzeba rozszczelnić dach przy ścianie. Wydaje mi się, że krokwie masz "impregnowane" przepracowanym olejem silnikowym? Pomiędzy krokwie możesz maksymalnie włożyć 10 cm wełny. Korę z desek trzeba usunąć. Nie wiem czy nie należy wzmocnić krokwi? Radziłbym zasięgnąć opinii konstruktora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts