Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poręczna wkrętarko/wiertarka do wszystkiego - Parkside Perf. czy coś innego?

Recommended Posts

Witam, tak jak w temacie szukam urządzenia z grubsza do wszystkiego od mycia felg czy fug w łazience szczotkami po skręcanie mebli z ikei do okazjonalnego wiercenia w ścianach czy jakimś drewnie. Korzystając z okazji promocji oraz po przeczytaniu kilka tematów tu na forum i ogólnym pobieżnym przegrzebaniu internetu zdecydowałem się na https://www.lidl.pl/p/parkside-performance-akumulatorowa-wiertarko-wkretarka-12-v-zestaw-pbspa-12-c3-z-39-elementow-akcesoriow/p100341440

Parkside Performance PBSPA 12 C3 w zestawie z wiertłami, bitami i dwoma akumulatorami. Raczej jeden akumulator by starczył tak samo bity są zbędne ale za 300zł (korzystając z -50zł jak się coś dokupi) jest już mocna i dosyć szybka wkrętarka z silnikiem bez szczotkowym i co dla mnie ważne; 5 letnią gwarancję z której Lidl się nie wykręca. Model też jest nowszy, jakoś chyba z końcówki roku 2021. w porównaniu do modelu B2.

Czy są jakiekolwiek alternatywy warte rozważenia? Rzuciłem okiem na Bosche czy inne Makity ale są i słabsze i z gwarancjami zwykle 2 może 3 letnimi.

• 2 months później...