Smarczek 30.03.2022 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Witam, ja z pytaniem o wybór projektu pod szkody górnicze kategorii drugiej. Czy lepiej wybrać dom parterowy czy z poddaszem użytkowym? Powierzchnia ok. 90m2 w obu przypadkach, dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.03.2022 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Witam, ja z pytaniem o wybór projektu pod szkody górnicze kategorii drugiej. Czy lepiej wybrać dom parterowy czy z poddaszem użytkowym? Powierzchnia ok. 90m2 w obu przypadkach, dziękuję za odpowiedzi:) Jaki chcesz. Każdy musi zostać odpowiednio zabezpieczony na szkody. Z czysto użytkowego punktu widzenia 90m2 to tylko parter. Sam taki będę stawiał ale już poza szkodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smarczek 31.03.2022 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Bardziej mi chodziło który projekt wyjdzie taniej w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smarczek 31.03.2022 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Przy szkodach górniczych dobrym rozwiązaniem jest płyta fundamentowa, która przy domu parterowym będzie droższa. Natomiast całościowy koszt budowy domu parterowego około 90m2 na płycie fundamentowej powinien być niższy od domu z poddaszem o tej samej powierzchni. Do tego dom parterowy jest lepszy bo nie ma skosów ani schodów, także ja bym się nawet nie zastanawiał. A dlaczego parter wyjdzie finalnie taniej niż z poddaszem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 31.03.2022 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Strop, schody, kilka m2 wiecej na komunikacje, praca na wysokości - jesli chcesz np sam ocieplać. Przy poddaszu dom po podłodze jest wiekszy bo odchodzą ci metry pod skosami... Przy podłogówce dwa rozdzielacze, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych1991 31.03.2022 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Strop, schody, kilka m2 wiecej na komunikacje, praca na wysokości - jesli chcesz np sam ocieplać. Przy poddaszu dom po podłodze jest wiekszy bo odchodzą ci metry pod skosami... Przy podłogówce dwa rozdzielacze, itd... Budując na szkodach górniczych wykonanie lanego stropu może wymaganie nawet w domu parterowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 31.03.2022 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Ja nie mam na pietrze, a na parterze mam filigran. A w nowej parterówce (już nie na szkodach) będę kładł filigrana ze względów estetycznych i użytkowych . poza tym nie chce mi się robić kolejnego sufitu podwieszonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smarczek 01.04.2022 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Przed wyborem projektu można się spotkać z architektem i omówić jakiego projektu szukać? Jak wygląda taka wizyta u architekta przed wyborem projektu i czy on wogóle będzie posiadał informacje co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts