antosx 31.03.2022 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Witam Forumowiczów, jak widać jestem początkującym i tak poproszę mnie potraktować Stoje przed modernizacja swojej kotlowni w blizniaku z polowy lat 80'tych, ktory byl gruntownie remontowany jakies 10 lat temu. Wtedy kotlownia nie byla ruszona.Piec gazowy jednofunkcyjny z zasobnikiem na wode c.w.u. Prawie caly dol domu ma ogrzewanie podlogowe na 4 obiegach. Gora domu i piwnica plus salon - grzejniki. Od pol roku na dachu panele fotowoltaiczne z zapasem, jakim dokladnie nie wiem, mysle ze kolo 1MWh, moze ciut mniej. W domu mieszkaja 4 osoby. Mysle o wymianie pieca dalej na jednofunkcyjny i dodanie, zamiast zwyklego zasobnika na wode c.w.u., pompy ciepla do c.w.u., Buderus Logatherm WPT i Viessmann Vitocal 060-A Typ T0S, obie z wezownica do kotorej podlaczylbym piec. Prosze o konstruktywna krytyke lub jakies porady. Z gory dziekuje Lukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 31.03.2022 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Zobacz która ma funkcję współpracy z panelami,jaka jest powierzchnia wężownicy(czym większa tym lepsza),do jakiej temperatury pracuje sprężarka( czym mniejsza tym lepsza),jaki generuje hałas w dB no i zajrzyj do portfela na którą Ciebie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 31.03.2022 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Jeśli masz jakieś pytania dotyczące naszych urządzeń, to chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antosx 31.03.2022 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Do Panstwa z Viessmann'a wyslalem zapytanie ze strony 25/03, mail zwrotny poinformowal mnie, ze odezwiecie sie wciagu 2 dni roboczy....dalej czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts