sylwka156 31.03.2022 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Witam,Mam pytanie jaki może być obecnie koszt utwardzenia drogi dojazdowej na działce? Długość drogi 160 m. Szerokość na 3 metry. Jeździć będzie auto osobowe i od czasu do czasu szambiarka. Jakie materiały zastosować? Teren jest miękki i grząski. Województwo małopolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 31.03.2022 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Wszystko zależy czy korytujesz, czy wywozisz urobek. Masa zmiennych. Podzwoń po firmach i zapytaj o to co chcesz zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 01.04.2022 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Zgodnie ze sztuką? Czyli wybierasz 40 cm, dajesz geowłókninę, na to 30 cm grubego klińca i 10cm drobniutkiego. Dzwonisz po firmach, pytasz ile za koparkę. Wywóz będziesz miał gratis jak ziemia porządna. Dzwonisz po składach i pytasz ile będzie kosztować 192m3 klińca. Koparka rozciągnie ci gruby kliniec, drobny już we własnym zakresie żeby było idealnie, wypożyczasz płytę na 2 dni 300kg żeby to ubić. Do tego przydał by się krawężnik żeby to ładnie wyglądało. Ja mam w ten sposób zrobione 50 metrów od 10 lat i nic się z tym nie dzieje, nic nie trzeba poprawiać Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts