western 31.03.2022 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Cześć drużyna! W mieszkaniu mam listwe sterującą ogrzewaniem podłogowym jak na załączonym obrazku, jeden regulator pokojowy i 8 siłowników termoelektrycznych do obsłużenia. Domyślnie listwa obsługuje 4 siłowniki na jeden regulator pokojowy. U mnie zamontwany jest już jeden regulator pokojowy i aż 8 siłowników, które musi obsłużyć (wszystko zalane już betonem, bez możliowści ingerencji). Czy mogę zmostkować wejście regulatora pokojowego 1 z wejściem regulatora pokojowego 2 i w ten sposób sterować wszystkimi ośmioma siłownikami? (tak ja na obrazku zaznaczone kolorem czerwonym) A może lepiej zostawić wejście z regulatora jak jest i do każdego z czterech wyjść na siłowniki dla regulatora pokojowego 1 podpiąć (zamiast jednego) po dwie sztuki siłowników? (opcja zielona na obrazku) Listwa sterująca działa na napięciu 24V, siłowniki to SALUS T30NC 24V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 01.04.2022 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Warto poczytać dokumentację sterownika, zapewne wszystko tam jest wyjaśnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
western 01.04.2022 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Warto poczytać dokumentację sterownika, zapewne wszystko tam jest wyjaśnione To oczywiste, niestety prducent regulatra już nie istnieje i nie ma żadnej dokumentacji. Patrzyłem na produkty konkurencji i nie ma tam takiej porady, dlatego pytam na forum o dobre praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts