Jeremies 01.04.2022 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Witam, podpowiedzcie mi która będzie lepsza. Chodzi mi o walory estetyczne ale także sprawność ich montażu. Na podłodze mam płytki Dodatkowo - jaki kolor listew, według Was, byłby najciekawszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarekDawid 01.04.2022 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 A listwa z deski swierkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 02.04.2022 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 MDF czy PCV czy nawet świerk to takie sobie rozwiązania. PCV to tani szajs, MDF są potem czarne narożniki i spęczniałą powierzchnia, świerk się wygina. Kup sobie takie biale z piany estrudowanej, mega twarde i pomaluj na kolor jaki ci się podoba odpowiednią farbą. Albo sosnowe lakierowane przez lakiernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremies 08.04.2022 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 MDF czy PCV czy nawet świerk to takie sobie rozwiązania. PCV to tani szajs, MDF są potem czarne narożniki i spęczniałą powierzchnia, świerk się wygina. Kup sobie takie biale z piany estrudowanej, mega twarde i pomaluj na kolor jaki ci się podoba odpowiednią farbą. Albo sosnowe lakierowane przez lakiernika. Wygooglałem takie: https://listwy-creativa.pl/pl/c/Do-Malowania/18 Czy ktoś ma takie i sobie chwali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 08.04.2022 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Listwy przypodłogowe nacina się od strony ściany aby nie kręciły się. A czy to przyklejone czy przykręcone do ściany nie ma z nimi problemu. Mamy u rodziców w domu od ponad 20 lat i nic się nie wygina. U siebie mam dębowe i tez nie ma problemu. Ale materiał na taki listwy trzeba wybrać z prostymi słojami i wiedzieć z której części deski/bala aby nie kręciły się to już stolarz wie jaki materiał dać. A co do malowania....można malować wałkiem, pędzlem, natryskowo i żaden lakiernik nie jest potrzebny. Sam malowałem drzwi dębowe listwy i parapety zwykłym pistoletem z marketu ze sprężarką 50l i bardzo ładnie lakier się rozprowadził. A robiłem to pierwszy raz. Ważne aby stosować się do zasad malowania natryskowego. Dla mnie pcv i mdf nie jest tolerowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts