no name 19.12.2004 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Cześć! Na ogół słychać narzekania na zbyt sztywne przepisy i na trudności ze strony urzędów przy załatwianiu pozwolenia na budowę. A oto przykład co się dzieje gdy żadnych ograniczeń nie ma. http://fire.prohosting.com/noname77/ To jest bliźniak według Starostwa w Grodzisku Mazowieckim i według UM w Milanówku!!! Takie cudo powstało w mojej okolicy. Proszę zwrócić uwagę na gustowne drzwi z prawej strony! A jeszcze nikt się nie wprowadził! Za kilka lat każda ściana będzie pomalowana na inny kolor. Proszę o poradę, czy jest jakaś metoda na zburzenie tego slumsu? Istnieje niebezpieczeństwo że powstana nowe w okolicy, jak to powstrzymać? I prośba: Nie kupujcie mieszkań w Milanowskich Slumsach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 19.12.2004 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 To swietny pomysl. Wlasnie szukalem takiego, zeby nieco odbic sie od dolka To naprawde wybudowali w Milanowku? Mozesz przytoczyc jakis adres? Pozdro Jay PS. Moze juz niedlugo bedziemy sasiadami, nie wiesz po ile m2 tego czegos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no name 19.12.2004 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Nie wiem, nie pytałem. Powinno być tanio, bo budowane z najgorszych materiałów, kiepsko i szybko.Może uda się doprowadzić do rozbiórki, więc to mogłaby być zła inwestycja.I dodatkowo, ogród jest wspólny, z ohydnymi schodami z balkonu, tak jak z przodu. Ciekawe co za okazy będą to kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 20.12.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Proszę o poradę, czy jest jakaś metoda na zburzenie tego slumsu? Jasne, zburzmy innym ludziom domy, bo nam się nie podobają ! Pozbawmy ich tego, co dla nich jest marzeniem życia... I jak czytając takie teksty nie stracić wiary w ludzi ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 20.12.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Ale o co Ci chodzi ?Skoro ludzie kupuja to znaczy, ze ktos ma głowę.Widok Ci przysłania, z szamba waniajet ?Sprecyzuj, bo w samym budynku nic zdroznego nie widze, wiele takich w Polsce stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 20.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Pewnie chodzi o to, że w okolicy zabudowa "jednorodzinna" a tu blok wyrasta. Wiem coś o tym, bo w Pruszkowie podobne "cudo" urosło obok mojego znajomego. Wiadomo wszyscy są na tak jeśli daleko ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pab 20.12.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Mnie się ten budynek podoba i nie widze w nim nic brzydkiego, no może poza tymi drzwiami po prawej stronie, które są w innym kolorze. Zeby tylko wiecej takich budynków było to nasze miasta byłyby ładniejsze.Nie wiem z jakich materiałów został ten budynek zbudowany wiec na ten temat nie bede sie wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 20.12.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 "Oczy szeroko zamknięte". Autorowi nie chodzi o estetykę budynków, jako segmenty niech będą, ale to miał być BLIŹNIAK, a wyszedł blok mieszkalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 20.12.2004 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 BO TO JEST BLIŹNIAK WIELOJAJECZNY Jeżeli wstawili go w zabudowę jednorodzinną to trochę kijowo, ale poza tym podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 20.12.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Jakoś niebieski dach, to nie jest to co króliki lubią najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Nomenklatura, no, nomenklatura. A jak się mówi na brata z czworga rodzeństwa z ciąży mnogiej jednojajowej - Czwartak? I co wszyscy oni siedzą w klasie czwartej i dalej nie poskoczą, a jako napój używają jeno miodu? Każdy z segmentu na zdjęciu to wg nazewnictwa bliźniak, co z tego, że w szeregu stoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 20.12.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Autorowi nie chodzi o estetykę budynków, jako segmenty niech będą, ale to miał być BLIŹNIAK, a wyszedł blok mieszkalny. Autorowi chodziło o wyburzenie. Mam nadzieję,że nikt z Forumowiczów nie okaże się "życzliwy" i nie doradzi, jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 20.12.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Budynek, jak budynek, ot, szeregówka jakich wiele. Ale bliźniak z założenia jest domem dwurodzinnym, a nie pięcio. Warunki zabudowy z zasady są mniej lub bardziej ogólnikowe. Jednak precyzują rodzaj zabudowy, np. bliźniacza. I kopię tej decyzji dołącza się do projektu konkretnego domu występując o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 20.12.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Autorowi nie chodzi o to, że bliźniak, tylko o to, że sprowadzą się do tego "biedni" ludzie. Gdyby była to rezydencja z basenami, stajnią i 5 mieszkaniami dla służby to by mu nie przeszkadzało. Jeszcze jeden SNOB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.12.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 am nie rozumiem co cię tak nosi: 1) post od no name, 2) będą je kupować okazy 3) okaz_ała służba to chluba dla panicza no name. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.12.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Nie wiem, nie pytałem. Powinno być tanio, bo budowane z najgorszych materiałów, kiepsko i szybko. Może uda się doprowadzić do rozbiórki, więc to mogłaby być zła inwestycja. I dodatkowo, ogród jest wspólny, z ohydnymi schodami z balkonu, tak jak z przodu. Ciekawe co za okazy będą to kupować? z ciebie to musi byc fajny"somsiad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 20.12.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 A skąd masz Noname wiadomości, że inwestor starał się o bliźniak? A tak do pozostałych: może faktycznie doszło tu do nadużyć? Jesli jest tak jak pisze autor. Myślę, że nie ma się co denerwować do czasu jak się sprawa nie wyjaśni. Z punktu widzenia autora - jeśli mój sąsiad z naprzeciwka wystąpił o zgodę na budowę bliźniaka a wyszedł by mu z tego szeregowiec to tez bym się wnerwiał. Jednak za mało wiarygodnych informacji by oceniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katerhasser 20.12.2004 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 no ja to bym się mocno zdenerwował na taką niespodziankę w sąsiedztwie. Jesteś człowieku przekonany, że dookoła domki jednorodzinne i bliźniaki będą, kaszkę na ziemię nielichą wydajesz, a tu jakiś łobuz łamie warunki zagospodarowania i być może robi samowolę budowlaną już z zamiarem, że mu ziomal w gminie ją jakoś po fakcie przepchnie i zalegalizuje. A twoja nieruchomość traci na wartości właśnie przez takie "somsiedztwo".Tam w tym Milanówku to przyjazne nastawienie do inwestora nepotyzmem śmierdzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 21.12.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2004 A tak naprawdę to winne sa przepisy prawa budowlanego. Przed ostatnia zmianą dom jednorodzinny to byl budynek o maksymalnie czterech lokalach mieszkalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no name 22.12.2004 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Widzę że muszę podać więcej danych:1. Pozwolenie na budowę było wydane jeszcze gdy obowiązywały stare przepisy.2. Wybudowała to cudo grupa "inwestorów" z Piastowa, podstawiając jakiegoś słupa, na sprzedaż.3. Chcieli wybudować tego g. jeszcze więcej na okolicznych działkach, ale starostwo dostało baty i nie wydało pozwolenia na następne g..na.4. W okolicy są domy jednorodzinne i liczyłem na podobne sąsiedztwo. Taki dom w okolicy obniża cenę sąsiednich nieruchomości.5. Tak, to śmierdzi łapówkami i sprawa jest w toku. Celem jest rozebranie tego.6. Tak, jestem złym sąsiadem, zwłaszcza dla osobników stawiajacych komóreczki przy płocie, betonowe płoty, proszacych o pozwolenie na budowę w granicy, palących śmieciami, mających śmierdzące szamba, etc.7. Jeśli komuś się ten dom podoba - no comments, bo o gustach się nie dyskutuje. Żuk gnojownik też ma środowisko które lubi. Cieszy mnie że jest wiele osób na tym forum które rozumieją o co chodzi.Niestety, wskutek braku odpowiednich przepisów cała Polska jest usr..., przepraszm, usiana takimi budowlami, zbudowanymi bez ładu i składu.Winny jest brak odpowiednich przepisów i priorytet niskich kosztów.W Niemczech, Anglii przepisy ustalają co mozna budować, z jakich materiałów. Nikt nie wychyli się z blachą tam gdzie jest dachówka. Jak się nie ma forsy na odpowiedni do dzielnicy dom, to do bloku, jak nie ma na blok, to do budownictwa społecznego, jak nie ma i na to, to squat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts