gryziciel 03.04.2022 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 witam, mam wyjście kanalizy z fundamentu na poziomie (wierzch rury 160) 70cm pod planowanym poziomem wierzchu kostki przy domu. Tak sobie biegnie 5m do szamba. W projekcie - zgodnie z normami - zapisane, żeby rurę ocieplić, tam gdzie biegnie płycej niż 100cm ppt. Dodatkowo w projekcie jest przewidziana rura osłonowa 250, chyba dlatego, że przy domu mam mieć położoną kostkę. Czyli w sumie rura 250 i w niej ocieplenie i dalej rura 160 - taka matrioszka. tą kanalizę i szambo będzie mi robił koparkowy z ojcem, a nie jakiś potentat branży kanalizacyjnej i obawiam się, żeby takie kombinacje z rurą osłonową i ociepleniem nie skończyły się tak, że gdzieś im się nie uda spadek, coś się rozszczelni i trudno to będzie zobaczyć / skontrolować. myślicie, że to będzie poważny błąd rurę 160 dać na tych 70cm ppt i pod kostką bez żadnego ocieplenia i rury osłonowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalck81 06.04.2022 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Ja bym zostawił jak jest, nic się nie stanie. U mnie jest wyjście na gł ok 110 i to jest zdecydowanie za głęboko wg mnie. Drugi raz dałbym jak u ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts