cYk 04.04.2022 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich Szukałem po forum pod hasłem "dylatacja", ale nic konkretnego nie znalazłem. Mam duży problem z akustyką mieszkania w wielkiej płycie z lat 90. Ściana działowa przenosi wszystkie dźwięki z mieszkań z góry (upadające długopisy, rozmowy, przesuwane krzesła brzmią tak głośno, że budzą człowieka w środku nocy ) Ścianka wykonana jest z cegły dziurawki i podejrzewam, że nie ma dylatacji między stropem a ścianką, w związku z czym ściana robi za olbrzymi głośnik. Czy istnieje możliwość wykonania dylatacji i wypełnienia jej pianką lub czymkolwiek co powstrzyma przenikanie dźwięków? Problemem może być podwieszony sufit w kuchni (ścianka znajduje się między małym pokojem a kuchnią) Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez cYk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts