comeonsava 06.04.2022 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć, w domu mam wentylację grawitacyjną. Dodatkowo w łazienkach na parterze i piętrze mam wentylatory zamiast zwykłych kratek wentylacyjnych. W łazience na piętrze chcę wymienić wentylator na nowy, gdyż ten co jest teraz jest już brzydki. Zastanawia mnie fakt, że ten wentylator jest wsadzony do ściany i nie ma uszczelnienia wokół rury, która z niego wychodzi. Wokół wentylatora (w środku ściany) jest przestrzeń (sześcian), z którego przez prostokątny otwór powietrze trafia do przewodu kominowego. Załączam zdjęcie. Zanim założę nowy wentylator chciałbym się upewnić czy przypadkiem rura z tego wentylatora nie powinna bezpośrednio i szczelnie łączyć się z przewodem kominowym? Czy to jest ok, że ta rura sobie tak "wisi" w tej pustce w kształcie sześcianu? Jeśli muszę to uszczelnić to czym? Dziękuję Piotr Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez comeonsava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts