Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa konstrukcja - koncern dachów płaskich

janilpebo

Recommended Posts

Hej,

Zamierzam kupić nowocześnie wyglądający dom z płaskim dachem. Mieszkam w Chicago, więc mamy sporo deszczu i śniegu.

Dom jest nowym projektem budowlanym. Dach został zrobiony z TPO, a następnie pomalowany farbą Gacco. Próbowałem uzyskać informacje, ale wygląda na to, że dach nie został wykonany przez żadną renomowaną firmę i udzielają one tylko 1 roku standardowej gwarancji.

https://showbox.tools/ https://speedtest.vet/

Rozmawiałem z 2 budowniczymi / generalnymi wykonawcami. Najpierw kazał mi trzymać się z dala od płaskiego dachu, ponieważ prędzej czy później będę miał przecieki i trudno będzie naprawić/znaleźć przeciek. Drugi był bardziej otwarty na koncepcję płaskiego dachu, ale powiedział, że rozważyłby tylko jeden, gdyby wykonała go dobra firma dekarska. Powiedział też, że farba na TPO jest podejrzana - a może mieli jakieś przecieki, a potem postanowili pomalować.

Jakieś dodatkowe uwagi? Myślę, że nawet jeśli zatrudnię firmę dekarską do sprawdzenia dachu, trudno będzie ocenić, jak był teraz malowany.

Dzięki

Edytowane przez janilpebo

Poprawnie położona membrana TPO to 100% gwarancji szczelności. Skoro tak wykonany dach został dodatkowo pokryty folią w płynie to znaczy, że były jakieś nieszczelności. Nie jestem znawcą tego typu pokryć dachowych więc trudno mi określić jaka jest przyczepność tej folii w płynie do membrany TOP. W tej kwestii warto skontaktować się z producentem tej folii w płynie. Pozdrawiam.