chicoPL 08.04.2022 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Mieliśmy standardowo brać kredyt i się budować ale aktualne ceny materiałów, szalejąca inflacja itp. itd. - na razie nie budujemy. Nie oznacza to, że nie będziemy robić nic na zakupionej działce. Aktualnie kończymy ogrodzenie "tymczasowe". Dziś składam podpisaną umowę o wybudowanie przyłącza elektrycznego. Z racji tego, że na działce nie będzie na razie domu, powstanie tam garaż - blaszak na płytach chodnikowych a w nim elektryk podłączy mi "infrastrukturę elektryczną" i zrobię zgłoszenie do ZE, żeby założyli licznik i podłączyli prąd(przyłącz do działki rekreacyjnej 17kW, kablowy, całe 17m). W związku z tym pytania: 1. ZE Tauron raczej nie będzie robił problemów, że przyłącz będzie w garażu prawda? 2. Zanim postawię blaszak na płytkach(ale w 6 miejscach zrobię betonowe słupy 70cm w ziemię do zakotwienia) powinienem zrobić zgłoszenie do Starostwa, odczekać 30 dni na milczącą zgodę i dopiero blaszak montować tak? Kolejnym etapem kiedyś będzie narysowanie projektu i prawdopodobnie postawienie stano "0" własnymi siłami. Mój plan ma gdzieś błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 15.04.2022 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Po pierwsze nie przyłącz tylko przyłącze. Język polski się kłania.Przyłącz to tryb rozkazujący czasownika przyłączać, a przyłącze to "coś pomiędzy siecią a instalacją". Po drugie taniej i prościej będzie postawić budynek gospodarczy (nie garaż!) blaszany na zgłoszenie i w nim zrobić docelową instalację elektryczną niż kopać się z dostawcą prądu o taryfę G. Bo o ile z PGE idzie coś ugrać to Tauron to betony z poprzedniej epoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 15.04.2022 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Ja zgłaszałem do Starostwa najpierw blaszak jako budynek gospodarczy, następnie wystąpiłem do Taurona o podłączenie zasilania do budynku gospodarczego i dostałem taryfę G. Następnie przeniosłem miejsce poboru energii na dom jak już stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adiš1719517701 16.04.2022 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 W jakim stanie miales dom jak przenosiles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chicoPL 21.04.2022 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 @mmmarcinnn: dzięki za korektę. Mam nadzieję, że będzie dalej tak gładko jak idzie teraz Rozmawiałem z kiero placówki to podobno bardzo mało chętnych na naszym terenie na przyłączenia teraz i idzie sprawnie. @jambos: mam taki sam plan, dzięki za info. Dziś dostałem podpisaną przez Tauron umowę, przystępują do realizacji zadania. Przy okazji dogadam temat wrzucenia na dziko rury hdpki 32mm pod światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 21.04.2022 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2022 Miałem już stan zamknięty, ale jeszcze przed tynkami. Wysłałem wniosek elektronicznie i nic nikt nie sprawdzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts