Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Biorę się za rozkładanie podłogówki ale nie mam pojęcia co ile dać rurki.

Dom dość dobrze ocieplony z Silikatu i potężne okna. sciany 20cm 0,31 podłoga 20cm 0,31 strop nad parterem 20cm 0,31 (parter puki co narazie nie zamieszkały )

po podłodze wychodzi +-125m2 do ogrzewania podłogowego.\

Ogólnie mam taką koncepcję żeby po całości zrobic co 15cm pętle +- 80m, łazienka co 10cm

źródłem ciepła będzie bufor grzany prądem

Byłbym wdzięczny za wypowiedzi ludzi którzy sami to robili i podzielili się informacją jak to w praktyce się użytkuje

Pomóżcie :cool:

Witam

Biorę się za rozkładanie podłogówki ale nie mam pojęcia co ile dać rurki.

Dom dość dobrze ocieplony z Silikatu i potężne okna. sciany 20cm 0,31 podłoga 20cm 0,31 strop nad parterem 20cm 0,31 (parter puki co narazie nie zamieszkały )

po podłodze wychodzi +-125m2 do ogrzewania podłogowego.\

Ogólnie mam taką koncepcję żeby po całości zrobic co 15cm pętle +- 80m, łazienka co 10cm

źródłem ciepła będzie bufor grzany prądem

Byłbym wdzięczny za wypowiedzi ludzi którzy sami to robili i podzielili się informacją jak to w praktyce się użytkuje

Pomóżcie :cool:

Najpierw OZC, na podstawie OZC projekt ogrzewania podłogowego. Nie ma co zgadywac, lub wzorowac sie na podobnych domach.