tomi9872 13.04.2022 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 Witam wszystkich. Chciałbym się poradzić osób które miały podobne doświadczenia z PSG. W momencie uzgadniania zagospodarowania terenu do pozwolenia na budowę domu jednorodzinnego PSG wystosowało oświadczenie . Wynika z niego, że na mój koszt muszę dokonać przebudowy sieci gazowej znajdującej się na mojej działce w miejscu, w którym będzie podjazd, czyli ok 10m. Wnioskowałem już o warunki techniczne tej przebudowy i wynika z nich, żeby wymienić na tym odcinku 10m rurę stal fi50 na PE 100 SDR 11 Dz 63. Czy jest możliwość wnioskowania o zmianę w warunkach technicznych by zamiast przebudowy i ingerencji w rurę wykonać dodatkową ochronę tej rury, tak by użytkując podjazd nie narażać jej na uszkodzenie? Dołączam również poglądową mapkę . Dodam równiez, że nie będę wykonywał przyłącza do tej sieci gazowej ze względu na odmowę wykonania przyłącza z przyczyn ekonomiczych ( tylko byłaby kuchenka gazowa źródłem poboru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 15.04.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Taka przebudowa to robota na dniówkę dla sprytnej ekipy. Najdłużej będzie trwało ręczne odkopanie okolic rury.Dłużej zejdzie Ci się z przerzucaniem papierów, a pewnie i tak nie dostaniesz zgody. Jak głęboko pod projektowanym podjazdem jest rura gazowa? Bo mapka mało czytelna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi9872 20.04.2022 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Jaki jest stan realny głebokości rury to nie wiem ale według oświadczenia gazowni przykrycie sieci gazowej nie może przekroczyć 1.2m także głęboko to ona nie będzie a przynajmniej nie powinna. O jakiej zgodzie piszesz że i tak jej nie dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 24.04.2022 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 O rurze osłonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts