gilange 15.04.2022 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2022 Dzień dobry, mam zamiar wykonać sufit podwieszany na poddaszu użytkowym z wykorzystaniem systemu dybli i talerzyków. Przykładowe zdjęcie. Zastanawiam się co zrobić w przypadkach kiedy krokiew/jętka, do których mocuje talerzyki oddalona jest od ściany nawet o 90 cm. Daje to 90 cm płyty gk, które wisi w powietrzu zanim "dotknie" ściany/skosu. Podobno nie można mocować gk do ścian działowych/nośnych (pewnie dla tego, że pracując one inaczej niż dach) - używa tam się taśm ślizgowych. Zrezygnować z tego systemu, czy może ktoś zna rozwiązanie tego problemu - jak przymocować płyty gipsowo-kartonowe przy samej ścinie, która oddalona jest od krokwi/jętki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 16.04.2022 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Niby się nie zaleca ale ja np normalnie mam c-listwy na ścianach działowych ( to akurat normalne ) i przekręcałem tam płyty.Zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilange 19.04.2022 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2022 Czytałem takie wpisy, że ludzie łączą gk z UD30 obwodowymi i nie ma problemów. Zastanawiam się tylko czy ktoś inaczej rozwiązał mój problem bez ryzykowania pęknięć przy ścianach działowych/nośnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gilange 27.04.2022 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Od wsparcia technicznego dostałem informację, żeby prostopadle do krokwi i jętek dać łaty do których będę mocował dyble z talerzykami.Zwracam produkt i kupie wieszaki grzybkowe + profile CD60 - myślę że tanie wyjdzie i szybciej. Jak wy podwieszaliście sufit i czemu uważacie że to wasz sposób jest najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts