Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w pomiarach szklenia pakietów szybowych.

Recommended Posts

Dzień dobry,

Kupiliśmy okazjonalnie ramę okna PSK na profilu kommerling 76. Potrzebuje pomocy w zdjęciu wymiarów do zamówienia pakietów szybowych. A dokładniej wskazania miejsca na zdjęciu które przesyłam od którego mam złapać wymiar szyb / pakietów. I ile odjąć na luz.

Na zdjęciach są dwa profile, jeden to profil drzwi z uszczelką mniej więcej po środku, drugi natomiast to ciąg dalszy okna z plastikowym wybrzuszeniem również mniej więcej po środku( fix )

B5-E4-B2-A5-6480-40-B1-BCE8-1-B1-FDD513287.jpg

75343401-E132-4-ADE-8-BDB-E9-DC0-DAC63-EB.jpg

E6-E1903-F-AF53-40-FE-8133-A479548-B0358.jpg

Edytowane przez Maratoro

Zdjęcia na forum nie "wchodzą" normalną drogą.

Dopytaj u sprzedawcy do jakiego pakietu szybowego są przystosowane listwy przyszobowe.

Podsyłam zdjęcia jeszcze raz w inny sposób może teraz będzie widać ( u mnie się ładnie wczytują )

Co do listew, są do pakietu 48mm. Ale nie mam niestety wymiarów szklenia, teoretycznie odjąłem po 0,5cm od najbardziej wystających elementów w profilu.

Zdj.

B5-E4-B2-A5-6480-40-B1-BCE8-1-B1-FDD513287.jpg

E6-E1903-F-AF53-40-FE-8133-A479548-B0358.jpg

75343401-E132-4-ADE-8-BDB-E9-DC0-DAC63-EB.jpg

Tak, teraz foty są. Nie znam się na zasadach produkcji.

jak dostaję ramy do szklenia, to najpierw jest podkładka bazowa zapinająca się w profllu i dopiero na nią idzie właściwa dystansująca (zwykle fabryka stosuje podkladki 4 i 5mm)

Tak, teraz foty są. Nie znam się na zasadach produkcji.

jak dostaję ramy do szklenia, to najpierw jest podkładka bazowa zapinająca się w profllu i dopiero na nią idzie właściwa dystansująca (zwykle fabryka stosuje podkladki 4 i 5mm)

A jestem w stanie oszklić okno bez podkładek bazowych ? Są dostępne w internecie do tego systemu ale min zamówienie 1000 szt ;))

1) Podkładki dystansowe sprzedawane są na sztuki na https://okucia24.com/ ale jak gruba ma być podkładka musi wypowiedzieć się producent danego okna. Bez podkładek się nie szkli.

2) Pakiet szybowy 4/18/4/18/4 przy powierzchni ~2,3 m2 spokojnie wystarczy a dodatkowo pakiet 6/16/4/16/6 ma dokładnie taką samą powierzchnię maksymalną, gdyż przy zastosowania w pakiecie szybowy szyb o różnej grubości przy ustalaniu maksymalnej powierzchni bierze się pod uwagę najcieńsze szkło. Czyli w przypadku pakietu 6/16/4/16/6 bierze się pod uwagę szkło 4 mm.