Gość furgus 20.12.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Mam już ocieplony dom styropianem 12cm. Niestety przy wejściowych drzwiach nie ma kleju ani siatki ponieważ mam wstawione stare drzwi i majster wstrzymał się z wykończeniem szpalet. No i tam właśnie wlazły mi myszy. Co mam robić? Może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonP 20.12.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 moze warto sie z nimi zaprzyjaznic. a tak na powaznie totrzeba to zabezpieczyc, bo po pierwsze wygryza caly styropian a po drugie smrod bedzie nie z tej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 20.12.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 No to witam w klubie, u mnie nie zamontowaliśmy bramy w garażu, zostawiliśmy kawałek nieobrobiony i za chwilę myszy siedziały sobie w najlepsze pod podbitką. Na razie nie myślę o tym ile zeżarły styropianu, ile napaskudziły i ile trupków padło. Zapachy nie unoszą się miłe. Póki co nabiliśmy gęstą siatkę metalową na odsłonięty styropian, rozłożyliśmy więcej trutek i pułapek. Na razie nie ma chętnych do rozebrania podbitki, posprzątania i oszacowania strat. Na szczęście garaż jest wolnostojący, przy zostawianiu otworu na drzwi wejściowe do domu byliśmy już mądrzejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redii 20.12.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Myszki, tego to nie cierpię – przeważnie w styropianie i wełnie. Co zrobić …. na pewno nie radziłbym zatykać dziurki którą weszły bo żeby wyjść zrobią sobie następną dziurkę. Wiec trzeba je dokarmiać trutkami o szybkim działaniu lub pułapki. Powodzenia w walce z gryzoniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 20.12.2004 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 Gdyby było cieplej, można by polecić użycie zaskrońca (żywego!) w roli pogromcy myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonP 20.12.2004 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2004 może warto zainwestować w kota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 14.11.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Odświeżam stary wątek bo aktualny temat Właśnie mam ocieplany domek i przy wejściu gdzie nie jeszcze nie zdążono obrobić drzwi wlazły myszy. Szczeliną pomiędzy murem a styropianem 15-stką. Słyszałem jak skrobią (tak to odkryłem). Wysłuchałem dwie sztuki ale kto wie ile ich tam jest i gdzie. Szkoda, że na ten temat nie trafiłem tydzień wcześniej ale temat z 2004 roku. Co byście radzili zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 14.11.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 poszukać innych wątków bo było sporo o tym. np.: http://forum.muratordom.pl/myszy-biegaja-po-suficie-poddasza-jak-tam-wlazly,t110897.htm?highlight=myszy http://forum.muratordom.pl/zdechla-mysz-pod-podloga,t97369.htm?highlight=myszy Myszy przegryzają się przez styro, raczej go nie zeżrą. Pozostaje albo podsypanie trutki mumifikującej po "wejścia" do ich kanałów albo zastosowanie odstraszacza ultradźwiękowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts