newyork 20.04.2022 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Jaka pilarka tarczowa potnie to drewno na opał i nie stanie w połowie ? Z góry przekreślam narzędzia Parkside. U mnie idą zazwyczaj z dymem. Mam tu dużo belek, nie tylko deski. Nie chcę też wydawać majątku na narzędzie, które użyje dwa razy do roku ... Myślałem o MacAllister z Castorama. Miałem kiedyś wyrzynarkę, dawała radę. Tylko nie mówcie - pincet, nie mniej ... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 20.04.2022 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Kiepski masz ten opał.... Kup sobie pilarkę spalinową albo dobrą siekierę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 20.04.2022 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Opalam węglem, ale jak wiadomo sztucznie wywołany kryzys, walka ekoterrorystów z kopalniami oraz zwalanie wszystkiego na Putina, doprowadziło do tego, że nie ma surowca na składach. Ratuję się drewnem z palet i tym co wpadnie w ręce. Spalinówka, to bardziej do czegoś umocowanego. Jedną ręką trzymać deskę, druga spalinówkę nie za bardzo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 20.04.2022 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 To kup sobie kolego jakąś najtansza pilarke stołowa albo taka mała która się stawia na stole. Znajdziesz pewnie do 3 stowek. Ja palety mam za darmo i tnę tnę piłą elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 20.04.2022 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Masz na myśli tak ? https://www.youtube.com/watch?v=oSCzyAR-LdU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 20.04.2022 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Masz na myśli tak ? https://www.youtube.com/watch?v=oSCzyAR-LdU Dokładnie. Trzeba uważać na gwoździe i nogi:) Ja mówię o czymś takim jeśli masz dużo desek różnej grubości:https://allegro.pl/oferta/pila-stolowa-krajzega-do-drewna1650w-11086831120?bi_s=ads&bi_m=leftpanel&bi_c=Mjc3NDgxZDMtMWFjOC00MzU1LWE1YjktZGVhZWVhMjVmODBhAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d8dfd5f7-bf19-48ed-ac01-5148309264d8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 20.04.2022 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2022 Oj nie. Chińszczyzna. W miarę dobra krajzega to jednak wydatek. Na tą chwilę to chyba poszukam łańcuchowej. Chyba, że ktoś wymyśli coś innego. (krajzega z linku) "W opisie piła posiada moc 1650W co jest absolutnym fałszem .Tnąc panel podłogowy piła zatrzymuje się . Zmierzona wartość mocy to 300W bez obciążenia i 450 pod obciążeniem .Kupując kierowałem się mocą piły i jestem zawiedziony." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 24.04.2022 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Najtańsza piła łańcuchowa spalinowa rozpracuje taką kupę w jedno popołudnie. Tylko jak deski w ziemi albo cemencie to może się łańcuch stępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts