buldog1111 22.04.2022 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2022 Witam. Podpowie mi ktoś czy separator powietrza ( powszechnie używany w instalacjach CO) można wykorzystać do pozbycia się powietrza z instalacji cwu? Mam problem z powietrzem w rurach cwu. Woda w sieci pochodzi częściowo z oczyszczalni, która mocno napowietrza wodę. W efekcie woda jest "gazowana". Po napełnieniu bojlera cwu część powietrza po odstaniu wylatuje odpowietrznikiem na wyjsciu z bojlera.( bojler poziomy dwupłaszczowy zamontowany prawidłowo) Niestety część powietrza przedostaje się do rur . Odkręcenie kranów skutkuje "prychaniem". Czy zastosowanie separatora może pomóc rozwiązać problem? ( ze wzgledu że jest to woda użytkowa myślałem nad jakimś separatorem mosiężnym- instalację mam w miedzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts