chrissipy 23.04.2022 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich Chciałbym zrobić podsadzkę na poddaszu w starym budynku.Obecnie jest tylko strop ceglany 9 cm. Posadzka zatem musi być lekka. Wydaje mi się że najlepszym rozwiązanym będzie Styrobeton. I tu mam kilka pytań:-Czy pod taki Styrobeton należy wcześniej ułożyć styropian, czy można go wylać bezpośrednio o na strop (oczywiście wcześniej zagruntowany)?Rozważam obie opcje mam trochę styropianu w zapasie. -W jakich przedziałach na poddaszu powinna mieć taka wylewka grubości wylana bezpośrednio na trop, a jak wylana na styropian 10 cm? -Czy na gotową już posadzkę ze Styrobetonu można już pośrednio wylać wylewkę samopoziomującą a na to już układać podłogę (np. panele)? -Widziałem wylewki z styrobetonu które miały kolor betonowy lub biały. Czym one się różnią? Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez chrissipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrissipy 28.04.2022 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Kontynuując wątek...,czy jako granulat do wylewki styrobetonowej można wykorzystać pokruszony w kruszarce zwykły styropian?Mam bardzo dużo ścinek styropianu i chciałbym je wykorzystać oszczędzając przy tym na zakupie gotowego granulatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts