waler 25.04.2022 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 Witajcie, w Wielkanoc udało się mi położyć grafitowy styropian na ściany.W związku z tym że od rana do wieczora jestem w pracy, pracę wykończeniowa wykonuje w weekendy.Wyczytałem że styropian grafitowy nie powinien pozostać dłużej niż 2 tygodnie pozostawiony bez zaciągnięcia go klejem z siatką.Pozostało mi trochę pianowania szczelin, kołkowania, obróbki okien i planuję że siatka z klejem będzie nie prędzej niż za około 3 tygodnie. Czy nic się nie stanie ze styropianem? Nie wiem czy szukać na szybko majstra, który dokończy prace i zaciągnie siatkę z klejem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 25.04.2022 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 OChodzi o słonce i rozszeralnosc która oslabia połączenia ze scianą. Jak jest pochmurnie to nic się nie stanie.JA obok mam budynek który pokryty był gołym grafitowym styropianem przez połtora roku zanim go wykonczyli i podobno nic sie nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 25.04.2022 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 Tak jak kolega wyżej. Ciemny kolor -> bardziej się nagrzewa. Były przypadki, że zostawiono na parę dni na mocnym słońcu i potrafiła cała ściana odpaść. Dlatego najlepiej na rusztowaniu mieć plandeki. Jeśli nie masz wystawionego styropianu na mocne nasłonecznienie to będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waler 25.04.2022 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 Przeglądam pogodę i dość słonecznie ma być w najbliższym czasie i ok 15-17 stopni. Wczoraj w słoneczny dzień, aż tak bardzo ciepły nie był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts