Wlodi 25.04.2022 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 Cześć, mam poniższy układ w mieszkaniu (z modyfikacją, że zamiast WC w pomieszczeniu 0.6 będzie pralnio-suszarnia) Część z czerwoną i niebieską obwódką to powierzchnia z wodnym ogrzewaniem podłogowym (już zrealizowane, za późno na korekty). Pierwsza moja myśl, od której mnie odprowadzono, to tam gdzie podłogówka dać płytki (ze względu na przewodnictwo cieplne), a na resztę panele winylowe/drewniane. Powód rezygnacji - wizualne pomniejszenie salonu z aneksem. Druga myśl, to dać winyle (zadowalające przewodnictwo cieplne) na salon z aneksem a płytki na korytarz + łazienka + pralnia, ale tutaj trzeba położyć próg między salonem a korytarzem, co również "dzieli" i może rzucać się w oczy niepotrzebnie. Trzecia opcja, to dać winyle na salon + korytarz (zachowana spójność), a w łazience położyć płytki. I tutaj chciałbym zasięgnąć Waszej rady. Które rozwiązanie będzie lepszą opcją? Czy w przypadku drugiej opcji, faktycznie ten próg ma znaczenie i połączenie dwóch różnych podłóg wizualnie wpłynie na odbiór? Czy przy rozwiązaniu z trzeciej opcji, winyle w korytarzu (zimą piasek na butach) nie zużyją się szybko przy ścieralności np. AC4? Dodatkowo, czy przy wyborze opcji nr 3, jest sens kłaść płytki w pralni? Może warto wtedy pociągnąć winyle i tam, a dopiero w łazience płytki? Z góry dziękuję za sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 18.05.2022 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2022 Trzecia opcja będzie najbardziej estetyczna według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts