Izaaxx 26.04.2022 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Witam,Mam problem z drzwiami, żeby je zamknąć muszę mocniej je docisnąć-deweloper powiedział ze to kwestia dostosowania sie uszczelki do drzwi, powinna sie ona wyrobić i za jakiś czas. Ponadto przy zamknięciu drzwi na klucz i naciśnięciu klamki żeby sprawdzić czy są zamknięte drzwi jakby odskakują, wtedy trzeba je docisnąć i słychać taki klik. Czy to problem z zamkiem? Nie wymieniałam jeszcze wkładki w zamku, jest na razie taka którą zamontowano jak kończono budynek.Proszę o radę co może być nie tak, czy deweloper nie wprowadza mnie w błąd z ta uszczelka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.04.2022 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2022 Może tak być jak mówi deweloper. Ale może być i tak, że skrzydło jest lekko ugięte, co może mieć przełożenie na sprawę nr. 2. To nie jest kwestia wkładki, a konstrukcji drzwi i zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izaaxx 27.04.2022 04:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Jezeli skrzydło jest lekko ugięte to co można z tym zrobić? Wyregulować dobrze drzwi? Jak można temu zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.04.2022 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Jezeli skrzydło jest lekko ugięte to co można z tym zrobić? Wyregulować dobrze drzwi? Jak można temu zaradzić? Wyprostować. To jest robota dla fachowca znającego konkretną markę drzwi.Użytkownik może co najwyżej sprawdzić ugięcie poziomicą (tylko taką dwumetrową). i będzie wiadomo, czy ugięte jest skrzydło, czy może ościeżnica. Na podstawie takiego (skromnego) opisu nie podejmuję się dalszego doradzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 10.05.2022 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2022 Może to być wiele rzeczy: -krzywe skrzydło -krzywa ościeżnica -ościeżnica wstawiona z jedną belką lekko skręconą od osi -zła regulacja skrzydła na zawiasach -twarde/nieułożone uszczelki -brak zadaszenia - skrzydło się mocno nagrzewa To tylko wierzchołek przyczyn. Masz może regulację na język zamka? Jaką w ogóle firmę chcesz poprawiać - co to za marka drzwi? Niektóre marki mają jakieś swoje typowe "zachowania" jak np. twarde uszczelki w pierwszym okresie użytkowania. Może wystarczy mała regulacja? Popularne w śród deweloperów KMT czy Wikędy mają regulację docisku skrzydła. Często trzeba podregulować drzwi jak są na pełnym słońcu - jak choćby u mnie . Śrubokręt krzyżak i 60 sekund roboty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts