Cortx 27.04.2022 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2022 Witam, Dzięki forum dowiedziałem się juz co nieco o poprawnej izolacji termicznej domu ale stoję przed takim dylematem. Zakupiłem segment w stanie deweloperskim. Parter, piętro które przez dewelopera było nazwane poddaszem użytkowym oraz strych.Na tym poddaszu mam jak wspomniałem normalne piętro( łazienka, pokoje) Poddasze od strychu dzieli strop z desek które to zostały ocieplone od dołu pianką PUR. Niestety pianka była dana tylko pomiędzy krokwie. Przykryłem wszystko ( od dołu czyli od strony poddasza) folia paroizolacyjną i płyta GK. Teraz pytanie. Czy jest sens i czy np. nie zaszkodzę jak ocieplę dach na strychu nieużytkowym i nieocieplanym? Chce ocieplić cały dach pianka PUR. Na strych z poddasza mam zrobione schody strychowe. Kupiłem ciut lepsze ( lepiej izolowane). Strych używany tylko i wyłącznie jakoś składzie na narzędzia. Z góry dzięki za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolka 23.06.2023 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2023 Mogę zapytać jaki masz agregat do piany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts